דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 120 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פירושקי עם בשר
פירושקי ממולא בשר טחון
  • הכנת הבצק:
  • 1 לערבב את כל החומרים למעט המלח, עד לקבלת בצק אחיד.
  • 2 להוסיף את המלח. במידה וחסר מים יש להוסיף קצת כל פעם - תלוי בסוג הקמח כמובן. צריך לצאת בצק גמיש ורק לעבודה.
  • 3 להתפיח כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • הכנת המילוי:
  • 1 לטגן את הבצל עם שמן הזית עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את הפטריות ולהמשיך להקפיץ עוד כ- 5 דקות.
  • 3 לאחר מכן להוסיף את בשר הטחון ולפורר תוך כדי טיגון.
  • 4 להוסיף את התבלינים ולהקפיץ עד שהבשר מבושל.
  • 5 לכבות את האש ולהוסיף את הכוסברה/הנענע הקצוצה.
  • 6 להניח ולתת לתערובת להתקרר לחלוטין.
  • הכנת הפירושקי:
  • 1 את הבצק שתפח יש לחלק ל- 15 כדורים.
  • 2 לפתוח כל כדור, למלא בתערובת הבשר, לסגור ולהדק בצדדים.
  • 3 להתפיח עוד כ- 20 דקות.
  • 4 לחמם שמן במחבת עמוקה (ראו מידע נוסף - מדובר על שמן לטיגון עמוק) ולטגן את הפירושקי עד להזהבה.
  • 5 להניח בנייר סופג.
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשרויות מילוי נוספות: תערובת גבינות ועשבי תיבול (לפי טעם אישי), תפוחי אדמה (פירה) עם פטריות ובצל מטוגן.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפירושקי לאחר הטיגון. יש צורך להשתמש בשמן לטיגון עמוק (2 כוסות שמן). אמנם זו לא הצורה המקורית של הפירושקי, אך ניתן להכין בכל צורה שרוצים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 22.1% 21.6% 55.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב