דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט בטטה ועדשים שחורות
סלט בטטה ועדשים שחורות
מנה ראשונה טעימה ומזינה, צילום: לירון איצקוביץ

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 97 גרם למנה\יחידה (ל- 6 סועדים)

  • עדשים שחורות - 1/2 כוס - סה"כ (85 גרם)
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
  • שמן שומשום - כף (10 מ"ל)
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • נענע - צרור (138 גרם)
    לפי הטעם
  • תימין - כפית-קצוץ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • בצל ירוק - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (13 גרם)
    קצוץ - לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    לבישול הבטטה במי מלח
  • שבבי צ`ילי - חצי כפית
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 העדשים צריכות להיות שטופות ומושרות במים לפחות 12 שעות - מי שרוצה יכול גם להנביט. כמו כן, ניתן גם לוותר על התהליך.
  • 2 שמים את העדשים בסיר עם מים ומרתיחים. מבשלים, ללא מכסה, עם ביעבוע עדין למשך 20-25 דקות, לרמת אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.
  • 3 מבשלים את קוביות הבטטה במי מלח במשך 5 דקות או עד לריכוך עדין ומסננים.
  • 4 הכנת המנה: מכניסים לקערה את הבטטה, העדשים השחורות, התימין והנענע. מוסיפים את שמן השומשום, המלח, הפלפל השחור והצ`ילי, מערבבים קלות ומקשטים בבצל ירוק.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את שבבי הצ`ילי. זמן ההכנה לא כולל את זמן השריית העדשים השחורות.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אבנר שפריר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)113117
חלבונים (גרם)4.87 5.04
פחמימות (גרם)2021
מתוכן סוכרים (גרם)3.05 3.15
שומנים (גרם)2.04 2.11
מתוכם שומן רווי (גרם)0.3 0.31
נתרן (מ"ג)1,1861,227
סיבים תזונתיים (גרם)5.16 5.34
מים (גרם)63.5165.7
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)458.73474.55
ויטמין B (מ"ג)1.151.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.520.53
ויטמין B5 (מ"ג)0.360.38
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)28.7229.71
ויטמין C (מ"ג)10.4610.83
ויטמין E (מ"ג)0.530.55
ויטמין K (מק"ג)6.186.39
סידן (מ"ג)64.2166.42
ברזל (מ"ג)3.273.38
מגנזיום (מ"ג)25.2426.11
זרחן (מ"ג)32.0233.12
אבץ (מ"ג)0.380.39
אשלגן (מ"ג)236.53244.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.820.85
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.09
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.740.76
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.670.69
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.660.69

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16% 6.3% 15.1% 62.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.