דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט עדשים שחורות קר עם תפוחי עץ וסלרי
סלט עדשים שחורות קר עם תפוחי עץ וסלרי
שילוב נפלא של טעמים בסלט אחד, צילום: לירון איצקוביץ

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 150 גרם למנה\יחידה (ל- 4 סועדים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 העדשים השחורות צריכות להיות שטופות ומושרות במים לפחות 12 שעות - מי שרוצה יכול גם להנביט. ניתן גם לוותר על התהליך אם אתם רוצים להיות ספונטניים.
  • 2 שמים את העדשים בסיר עם מים ומרתיחים. מבשלים, ללא מכסה, עם ביעבוע עדין למשך 20-25 דקות, לרמת אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.
  • 3 שמים את העדשים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים: תפוחי עץ (מזן סמית), סלרי ופילטים של לימון (מורידים עם הסכין את ראשי הלימון וכאשר מונח יציב על קרש החיתוך מקלפים אותו בעזרת הסכין. לאחר שיש בידינו לימון קלוף מוציאים בעדינות את פלחי הלימון).
  • 4 מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
שינויים והמצאות: נפלא להוסיף מרקם קראנצ`י כגון אגוזים, שקדים וכדומה. ניתן בהחלט לגוון עם פירות אחרים כגון אגסים, תפוזים וכדומה.

זמן ההכנה לא כולל את זמן השריית העדשים השחורות.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אבנר שפריר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)14194
חלבונים (גרם)5.55 3.69
פחמימות (גרם)2617
מתוכן סוכרים (גרם)9.44 6.28
שומנים (גרם)2.67 1.78
מתוכם שומן רווי (גרם)0.39 0.26
נתרן (מ"ג)457.85304.73
סיבים תזונתיים (גרם)5.12 3.41
מים (גרם)110.9173.82
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)6.864.57
ויטמין B (מ"ג)0.460.3
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.146.75
ויטמין C (מ"ג)13.238.8
ויטמין E (מ"ג)0.130.09
ויטמין K (מק"ג)7.515
סידן (מ"ג)18.4812.3
ברזל (מ"ג)0.260.18
מגנזיום (מ"ג)7.715.13
זרחן (מ"ג)17.6311.73
אבץ (מ"ג)0.090.06
אשלגן (מ"ג)162.04107.84
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13% 6.8% 14.1% 66.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה