דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מניפת תפוחי אדמה ובטטות
מניפת תפוחי אדמה ובטטות
צורת הגשה נפלאה והטעם עוד יותר נפלא

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 232 גרם למנה\יחידה (כ- 9 מנות)

  • תפוח אדמה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.05 ק"ג)
  • בטטה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (939 גרם)
  • שום - 2 כפות
    כתוש
  • מלח גס - 1/2 כף שטוחה
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • חריסה - 2 כפות - סה"כ (30 גרם)
    או ממרח פסטו
  • רוזמרין - כף (5 גרם)
    קצוץ (אפשר גם לא קצוץ)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 את תפוחי האדמה יש להשאיר עם הקליפה. את הבטטות יש לקלוף.
  • 2 לשטוף היטב את תפוחי האדמה והבטטות, לפרוס פרוסות דקות מאוד אך לא עד הסוף, כך שמתקבלת מניפה יפה.
  • 3 להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 4 בינתיים להכין את המרינדה - לשים בקערה את כל מרכיבי התיבול, ולמרוח/לעסות את תפוחי האדמה והבטטות כך שיהיו מכוסים במרינדה.
  • 5 לאפות בתנור על 180 מעלות כ- 45 דקות עד לריכוך תפוחי האדמה והבטטות (לבדוק עם מזלג את רמת הרכות).
  • 6 בתיאבון חיוך

התמונה הראשונה היא עם תיבול אריסה והתמונה השנייה בתיבול ממרח פסטו.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות סמדר אוזן המלפרב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)22195
חלבונים (גרם)4.57 1.97
פחמימות (גרם)4419
מתוכן סוכרים (גרם)7.39 3.18
שומנים (גרם)3.42 1.47
מתוכם שומן רווי (גרם)0.56 0.24
נתרן (מ"ג)535.43230.68
סיבים תזונתיים (גרם)5.31 2.29
מים (גרם)172.9374.5
ויטמין A (מק"ג)823.08354.61
ויטמין B (מ"ג)4.151.79
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B3 (מ"ג)2.230.96
ויטמין B5 (מ"ג)1.070.46
ויטמין B6 (מ"ג)0.570.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)39.6117.07
ויטמין C (מ"ג)25.5110.99
ויטמין E (מ"ג)1.030.44
ויטמין K (מק"ג)4.571.97
סידן (מ"ג)52.2622.51
ברזל (מ"ג)2.090.9
מגנזיום (מ"ג)52.6222.67
זרחן (מ"ג)119.551.48
אבץ (מ"ג)0.660.29
אשלגן (מ"ג)878.54378.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.2% 5.9% 7.9% 77%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה