דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגה בחושה עם גבינה, דובדבנים ושוקולד לבן
עוגה בחושה עם גבינה, דובדבנים ושוקולד לבן
עוגה בחושה נהדרות לשבועות, צילום וסטיילינג: מאיה פלמון

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 152 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור לטמפרטורה של 165 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
  • 2 במיקסר מקציפים יחד חמאה וסוכר כשתי דקות עד שהחמאה מבהירה. מוסיפים את הביצים באופן הדרגתי אחת אחרי השנייה.
  • 3 בקערה בינונית מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה.
  • 4 מוסיפים למיקסר תמצית וניל, חצי מתערובת הקמח וחצי מהגבינה, עד שהתערובת נהיית אחידה ואז מוסיפים את השאר. חשוב לא לערבב יותר מדי, ערבוב יתר יפגום ברכות העוגה.
  • 5 יוצקים לתבנית את הבלילה. מערבבים את הדובדבנים המסוננים עם כף קמח. מסדרים את הדובדבנים מעל העוגה.
  • 6 אופים כשעה או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש. מצננים כחצי שעה לפחות. הופכים את העוגה לצלחת הגשה מלבנית.
  • 7 לציפוי: יוצקים לקערה את השמנת והחלב. מוסיפים את הפודינג ומקציפים כ- 3 דקות במערבל חשמלי במהירות גבוהה. כשהציפוי מתקשה מעט מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעדינות. מורחים את הקרם על פני העוגה באופן אחיד ומכל הצדדים.
  • 8 מקררים כשעה במקרר ומגישים.
  • 9 ניתן לקשט בפרוסות שקדים.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק באורך 30-35 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)429283
חלבונים (גרם)8.62 5.69
פחמימות (גרם)4127
מתוכן סוכרים (גרם)18.69 12.34
שומנים (גרם)25.81 17.04
מתוכם שומן רווי (גרם)12.75 8.41
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)122.37 80.77
נתרן (מ"ג)339.93224.38
סיבים תזונתיים (גרם)1.56 1.03
מים (גרם)25.5116.84
ויטמין A (מק"ג)27.6518.25
ויטמין B (מ"ג)0.470.31
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.595.67
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.1
ויטמין C (מ"ג)1.050.69
ויטמין D (מק"ג)0.450.3
ויטמין E (מ"ג)0.190.12
ויטמין K (מק"ג)0.370.24
סידן (מ"ג)82.4854.44
ברזל (מ"ג)0.350.23
מגנזיום (מ"ג)3.742.47
זרחן (מ"ג)36.8424.31
אבץ (מ"ג)0.230.15
אשלגן (מ"ג)57.7338.1
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.630.42
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.590.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 33.5% 11.2% 53.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.52 (0.54 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.