דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט אביבי של שומר ותפוזים שיכורים
סלט אביבי של שומר ותפוזים שיכורים
מתאים מאוד לחג שבועות, צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 178 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות הגשה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 חותכים כל פרוסת תפוז לשניים ומצפים היטב בסוכר חום. מניחים את הפרוסות בסיר קטן ו"מקרמלים" קלות. לאחר מספר דקות הופכים את הפרוסות לצד השני ומוסיפים את הקינמון ומיץ התפוזים. מביאים ל"רתיחה" (עד שהרוטב מבעבע), כשבסיומה מוסיפים את הוודקה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ- 3 דקות. שומרים את הנוזלים ומצננים היטב.
  • 2 חותכים את ראש השומר לחצי. חותכים כל חצי לפרוסות דקות. מעבירים לקערה ומוסיפים את עלי השמיר וגרעיני הדלעת.
  • 3 לפני ההגשה מוסיפים את התפוזים לסלט, מתבלים במלח הגס, הפלפל השחור ומיץ הלימון, מפוררים את הגבינה הבולגרית ומוזגים את הרוטב מעל.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הסלט משתלב נפלא עם מאכלים חלביים.

המתכון הופק באדיבות פרימור בשיתוף אתי בטיטו. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)13877
חלבונים (גרם)4.17 2.34
פחמימות (גרם)2413
מתוכן סוכרים (גרם)14.33 8.04
שומנים (גרם)2.79 1.56
מתוכם שומן רווי (גרם)0.57 0.32
כולסטרול (מ"ג)1.5 0.84
נתרן (מ"ג)326.85183.42
סיבים תזונתיים (גרם)3.3 1.85
מים (גרם)134.0775.23
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)23.2113.02
ויטמין B (מ"ג)4.082.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.12
ויטמין B2 (מ"ג)0.250.14
ויטמין B3 (מ"ג)2.981.67
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)35.3619.84
ויטמין C (מ"ג)36.9520.73
ויטמין E (מ"ג)0.080.04
ויטמין K (מק"ג)0.210.12
סידן (מ"ג)83.5746.9
ברזל (מ"ג)0.890.5
מגנזיום (מ"ג)18.8410.57
זרחן (מ"ג)42.1223.63
אבץ (מ"ג)0.20.11
אשלגן (מ"ג)389.71218.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.8% 8.3% 12.4% 69.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.