דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה טעימה לשבועות ולאירוח

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 147 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת התחתית:
  • 1 מרסקים את הפתיבר, ממיסים את החמאה ומערבבים יחד. מוסיפים 2 כפות סוכר ואבקת נוגט, ומערבבים שוב.
  • 2 את תערובת הפתיבר מרפדים בתבנית 26 עם הידיים, ומעבירים למקרר עד להכנת המילוי.
  • הכנת המילוי:
  • 1 מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלבונים במיקסר עם הסוכר לקצב יציב.
  • 2 בקערה נוספת מערבבים את החלמונים, הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה ותמצית הוניל.
  • 3 בקערה בינונית נוספת מערבבים את החלב והקמח, ומוסיפים לתערובת הגבינה. מוסיפים גם את החלבונים, מערבבים היטב ולבסוף מוסיפים את אינסטנט הפודינג בטעם וניל.
  • 4 מוציאים את התבנית מהמקרר ושופכים את תערובת הגבינה על בסיס הפתיבר.
  • 5 מעבירים לתנור שחומם מראש לחום 190 מעלות לכ- 15 דקות, ולאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים כ- 45 דקות נוספות
  • עד להתייצבות העוגה.
  • 6 מכבים את התנור וממתינים עד להצטננות העוגה.
  • הכנת הציפוי:
  • 1 לאחר הצטננות העוגה מחממים את ממרח הלוטוס במיקרו כ- 20 שניות, ומורחים עם כף על העוגה בצורה אחידה.
  • 2 בסיר קטן על אש בינונית שמים את השמנת המתוקה ושוברים לתוך הסיר את השוקולד המריר לקוביות.
  • 3 מערבבים עם כף בתנועות איטיות עד להמסת השוקולד לחלוטין.
  • 4 עם כף מפזרים את קרם השוקולד/הגנאש על העוגה (על ממרח הלוטוס) בצורה אקראית וכיד הדימיון.
  • 5 בתיאבון ובהצלחה חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה מספר 26.

הערך התזונתי לא כולל את אבקת הנוגט.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של טלי קרסנטי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)435297
חלבונים (גרם)8 5.46
פחמימות (גרם)4027
מתוכן סוכרים (גרם)7.55 5.15
שומנים (גרם)26.85 18.31
מתוכם שומן רווי (גרם)12.51 8.53
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)97.58 66.55
נתרן (מ"ג)241.66164.81
סיבים תזונתיים (גרם)0.4 0.27
מים (גרם)9.886.74
ויטמין A (מק"ג)20.413.91
ויטמין B (מ"ג)0.30.2
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.994.09
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.08
ויטמין D (מק"ג)0.420.28
ויטמין E (מ"ג)0.130.09
ויטמין K (מק"ג)0.040.03
סידן (מ"ג)95.1264.88
ברזל (מ"ג)0.220.15
מגנזיום (מ"ג)1.571.07
זרחן (מ"ג)25.2617.23
אבץ (מ"ג)0.160.11
אשלגן (מ"ג)18.2112.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.14
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.32
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.430.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 35.7% 10.6% 53.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.