דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה עם גנאש שוקולד ושקדים מקורמלים
עוגת גבינה עם גנאש שוקולד ושקדים מקורמלים
עוגת גבינה מפנקת עם שקדים מקורמלים

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 93 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת העוגה:
  • 1 לערבב את הגבינה, הקמח, סוכר הוניל, קליפת הלימון המגוררת והחלמונים לתערובת אחידה.
  • 2 בקערת המיקסר להקציף היטב את החלבונים עד לקבלת קצף יציב ולהוסיף בהדרגה את הסוכר.
  • 3 לאחד בין שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות ולהעביר לתבנית.
  • 4 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך כשעה, עד שהעוגה יציבה למגע.
  • 5 לכבות את התנור ולהשאיר שעה נוספת בתוך התנור להתקררות.
  • הכנת הציפוי:
  • 1 במחבת להמיס את הסוכר החום עד שמתחיל לבעבע.
  • 2 להוסיף את פרוסות השקדים ולהמשיך לבשל על להבה גדולה עד שהתערובת מבעבעת שוב.
  • 3 בזהירות רבה להעביר את התערובת על נייר אפייה, לתת לה קצת להתקרר ולשבור את השקדים שהתגבשו לחתיכות קטנות.
  • 4 לחמם את השמנת במיקרוגל עד לסף רתיחה. להוסיף את השוקולד, להניח לדקה ולערבב היטב לקבלת תערובת חלקה. במידת הצורך לחמם עוד כמה שניות במיקרוגל.
  • 5 למרוח את הגנאש על העוגה, לפזר את השקדים ולהכניס למקרר למספר שעות להתייצבות.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 26.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אירנה בן שוע

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)207223
חלבונים (גרם)7.52 8.09
פחמימות (גרם)2628
מתוכן סוכרים (גרם)16.9 18.17
שומנים (גרם)8.02 8.62
מתוכם שומן רווי (גרם)3.4 3.65
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)86.77 93.3
נתרן (מ"ג)140.16150.71
סיבים תזונתיים (גרם)0.66 0.7
מים (גרם)17.1518.44
ויטמין A (מק"ג)34.0336.6
ויטמין B (מ"ג)0.520.56
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.11
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.36
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.1710.93
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.2
ויטמין C (מ"ג)1.451.56
ויטמין D (מק"ג)0.440.47
ויטמין E (מ"ג)0.230.24
ויטמין K (מק"ג)0.060.07
סידן (מ"ג)53.6457.68
ברזל (מ"ג)0.40.43
מגנזיום (מ"ג)33.23
זרחן (מ"ג)42.3445.52
אבץ (מ"ג)0.280.3
אשלגן (מ"ג)35.5638.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.410.44
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.36
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.780.84
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.720.78

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 18.9% 17.7% 61.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.