דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בולו טריפוליטאי
בולו טריפוליטאי
בולו טריפוליטאי
לחם בולו משתלב מצוין עם מאכלי גבינות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 436 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בכוס לפורר את השמרים, להוסיף את 1/3 כוס המים וכפית הסוכר ולהניח בצד להתפחה קלה למשך כמה דקות.
  • 2 בקערת המיקסר לשים את הקמח, 3/4 כוס הסוכר, השמן, השמרים, 1.5 כוסות המים, החלבונים והחלמונים (שימו לב שיש חלמון נוסף בהמשך להברשה, סה"כ 4 ביצים).
  • 3 לערבל היטב במשך כמה דקות ולבסוף להוסיף את המלח.
  • 4 להוסיף לתערובת את השומשום, הקצח, גרידת הלימון, זרעי השומר, זרעי הכמון והצימוקים, ולהטמיע אותם בתוך הבצק. ללוש עד לבצק אחיד ולהשהות להתפחה של כשעה.
  • 5 לאחר כשעה ליצור צורות - כיכר עגולה או חלות (מה שאוהבים). הכמות היא לכ- 5 כיכרות.
  • 6 למרוח בחלמון הביצה הטרוף ולזרות מעל את השומשום והקצח.
  • 7 להתפיח כ- 45 דקות ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות לאפייה של כחצי שעה. מתקבל בולו טריפוליטאי מושלם!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף גם 2 כפות אגוזים או שקדים קצוצים לתערובת הבצק. בנוסף, אצלנו היו שמים ביצים חומות במרכז כל בולו. להכנת הביצים - לבשל בסיר עם שקית תה כ- 5 דקות, לקרר ולשים במרכז הבולו.

הערך התזונתי לא כולל את הביצים הקשות כתוספת. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,231282
חלבונים (גרם)29.22 6.7
פחמימות (גרם)18843
מתוכן סוכרים (גרם)41.44 9.5
שומנים (גרם)42.36 9.71
מתוכם שומן רווי (גרם)4.02 0.92
כולסטרול (מ"ג)156.24 35.82
נתרן (מ"ג)791.11181.36
סיבים תזונתיים (גרם)2.11 0.48
מים (גרם)122.228.01
ויטמין A (מק"ג)55.3612.69
ויטמין B (מ"ג)1.360.31
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.250.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.40.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.510.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)22.855.24
ויטמין B12 (מק"ג)0.30.07
ויטמין C (מ"ג)1.450.33
ויטמין D (מק"ג)0.780.18
ויטמין E (מ"ג)0.420.1
ויטמין K (מק"ג)0.920.21
סידן (מ"ג)61.3114.05
ברזל (מ"ג)1.490.34
מגנזיום (מ"ג)20.034.59
זרחן (מ"ג)95.8421.97
אבץ (מ"ג)0.50.12
אשלגן (מ"ג)262.260.11
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.880.43
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.580.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.070.7
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.770.4

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 16.2% 11.2% 71.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.