דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תפוחי אדמה אפויים ומוקרמים
תפוחי אדמה אפויים ומוקרמים
תפוחי אדמה מוקרמים בגבינות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 215 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מקלפים את תפוחי האדמה, חוצים לאורך ופורסים אלכסונית לפלחים ארוכים בעובי של עד כ- 1 וחצי ס"מ. מעבירים לתבנית יציקה בגודל בינוני (עם ציפוי טפלון/קרמי), מפזרים מעל את המלח הגס ומערבבים.
  • 2 בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, השום, הדבש והתבלינים יחד, יוצקים מעל תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
  • 3 מוסיפים את המים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כשעה. תחילה אופים כחצי שעה מכוסה בנייר כסף, אח"כ מורידים את נייר הכסף ומערבבים את תפוחי האדמה קלות (כך שהשכבה התחתונה של תפוחי האדמה שנעטפה ברוטב שנוצר תהיה כלפי מעלה).
  • 4 מחזירים לתנור ואופים עוד כחצי שעה עד להזהבה. מוציאים, מפזרים מעל את הגבינות (קודם פרמזן מגורד ולאחר מכן גבינה צהובה מגורדת) ומחזירים שוב לתנור להקרמה (כ- 5 דקות לפחות, עד שהגבינות נמסות ומזהיבות מעט). מתקבל תפוחי אדמה מוקרמים שאתם חייבים לאמץ!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כשמגישים אפשר לעטר במעט עירית קצוצה.

הערך התזונתי לא כולל את העירית הקצוצה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)275128
חלבונים (גרם)8.54 3.97
פחמימות (גרם)4119
מתוכן סוכרים (גרם)4.49 2.09
שומנים (גרם)9.29 4.32
מתוכם שומן רווי (גרם)2.59 1.21
כולסטרול (מ"ג)7.74 3.6
נתרן (מ"ג)692.4322.05
סיבים תזונתיים (גרם)3.1 1.44
מים (גרם)147.568.6
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)9.814.56
ויטמין B (מ"ג)4.322.01
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B3 (מ"ג)2.461.15
ויטמין B5 (מ"ג)0.990.46
ויטמין B6 (מ"ג)0.580.27
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.898.32
ויטמין B12 (מק"ג)0.140.07
ויטמין C (מ"ג)23.4610.91
ויטמין E (מ"ג)0.220.1
ויטמין K (מק"ג)5.152.4
סידן (מ"ג)162.1375.41
ברזל (מ"ג)1.310.61
מגנזיום (מ"ג)52.1724.27
זרחן (מ"ג)140.8965.53
אבץ (מ"ג)0.840.39
אשלגן (מ"ג)714.24332.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.210.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.560.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.480.22

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 15.1% 13.9% 66%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.