דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קובה פטטה במילוי בשר

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 153 גרם למנה\יחידה (כ- 15 קובות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לטגן בשמן את הבצל, להוסיף את הבשר הטחון ולהמשיך לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים.
  • 2 להוסיף את הפטרוזיליה, הצנוברים והתבלינים, ולקרר.
  • 3 לבשל את תפוחי אדמה עם הקליפה כדי שלא יספגו נוזלים ולקרר אפילו ללילה. לגרד את תפוחי האדמה במגרדת, ולהוסיף כף שטוחה של מלח או לפי הטעם.
  • 4 לחלק את תערובת תפוחי האדמה לכדורים, למלא כל כדור בכפית מתערובת הבשר, לסגור לכדור חלק ולשטח מעט.
  • 5 לטבול את הקובות בביצה טרופה ופירורי לחם.
  • 6 לטגן את הקובות בשמן (ראו מידע נוסף) משני הצדדים עד שמשחים. לאחר הטיגון מומלץ להניח על גבי נייר סופג.
  • 7 להעביר לכלי הגשה ולקשט כיד הדמיון.
  • 8 הרי לכם קובה פטטה עיראקית נהדרת - בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון. יש להשתמש בכ- 1/2 כוס שמן לטיגון - לפי הצורך.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)245160
חלבונים (גרם)12.67 8.28
פחמימות (גרם)2114
מתוכן סוכרים (גרם)1.65 1.08
שומנים (גרם)12.04 7.86
מתוכם שומן רווי (גרם)1.83 1.19
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)59.06 38.59
נתרן (מ"ג)631.41412.51
סיבים תזונתיים (גרם)1.65 1.08
מים (גרם)103.0467.32
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)30.5119.93
ויטמין B (מ"ג)4.382.86
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.08
ויטמין B3 (מ"ג)3.062
ויטמין B5 (מ"ג)0.730.48
ויטמין B6 (מ"ג)0.360.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.5914.11
ויטמין B12 (מק"ג)1.110.73
ויטמין C (מ"ג)11.127.27
ויטמין D (מק"ג)0.190.12
ויטמין E (מ"ג)0.250.16
ויטמין K (מק"ג)64.2441.97
סידן (מ"ג)24.0615.72
ברזל (מ"ג)1.621.06
מגנזיום (מ"ג)26.8817.56
זרחן (מ"ג)128.4883.94
אבץ (מ"ג)2.541.66
אשלגן (מ"ג)414.29270.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.350.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.330.21

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 25.3% 26.6% 44.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.