דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מוקפץ עוף וירקות
מוקפץ עוף וירקות
ארוחת צהריים מוקפצת טעימה ביותר, צילום: לירון איצקוביץ

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 505 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 צורבים את חזה העוף בווק עם שמן הזית. לאחר קבלת צבע זהבהב בשני הצדדים מוציאים לצלחת.
  • 2 חותכים את כל הירקות לרצועות אלכסוניות באותו העובי.
  • 3 באותה המחבת מטגנים בשמן הזית את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום, הגזר והכרובית ומערבבים כ- 3-4 דקות.
  • 4 מוסיפים את הקישואים והפלפלים, וממשיכים לערבב. לאחר כ- 3 דקות מוסיפים את רוטב הצ`ילי המתוק, רוטב הסויה ושמן השומשום, ומערבבים כל העת.
  • 5 מחזירים את נתחי העוף וממשיכים בערבוב. בודקים שהגזר התרכך ובמידה וכן מכבים את האש מוסיפים את הכרוב, מערבבים ומגישים.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
שינויים ותוספות: ניתן להוסיף/לגרוע ירקות בהתאם להעדפה אישית כמו כוסברה, בצל ירוק, נבטים ובוטנים קצוצים.

ניתן להוסיף פחית חלב קוקוס במקום התיבול שצוין, וזאת לאחר הוספת כל הירקות ובישולם יחד כ- 3 דקות: מוסיפים את חלב הקוקוס וכף רוטב סויה, ומביאים לרתיחה. עם הרתיחה מחזירים את נתחי העוף ומחלישים את האש. בודקים שהגזר התרכך ובמידה וכן מכבים את האש. מוסיפים את הכרוב מערבבים ומגישים. מרכיבי התיבול במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אבנר שפריר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)40981
חלבונים (גרם)47.04 9.32
פחמימות (גרם)265
מתוכן סוכרים (גרם)10.13 2.01
שומנים (גרם)13.83 2.74
מתוכם שומן רווי (גרם)2.8 0.55
כולסטרול (מ"ג)113.75 22.54
נתרן (מ"ג)334.4966.27
סיבים תזונתיים (גרם)6.49 1.29
מים (גרם)408.8180.99
ויטמין A (מק"ג)337.4166.85
ויטמין B (מ"ג)24.284.81
ויטמין B1 (מ"ג)0.290.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.30.06
ויטמין B3 (מ"ג)20.063.97
ויטמין B5 (מ"ג)2.130.42
ויטמין B6 (מ"ג)1.390.28
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)99.919.79
ויטמין B12 (מק"ג)0.460.09
ויטמין C (מ"ג)210.0441.61
ויטמין D (מק"ג)0.160.03
ויטמין E (מ"ג)1.890.38
ויטמין K (מק"ג)126.0924.98
סידן (מ"ג)127.8725.33
ברזל (מ"ג)2.650.53
מגנזיום (מ"ג)88.9417.62
זרחן (מ"ג)428.9384.98
אבץ (מ"ג)2.190.43
אשלגן (מ"ג)1,027203.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.740.54
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.250.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.290.45
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.210.64
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.940.58

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 14.9% 50.6% 27.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.