דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה צבעונית ומעוררת תיאבון

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 990 גרם למנה\יחידה (מנה שווה ל- 2 ירכי עוף לאדם)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב ולעסות את ירכי העוף היטב במשרה. להשהות במשרה מכוסה במקרר במשך כשעתיים.
  • 2 לאפות בחום בינוני-גבוה (180-190 מעלות) מכוסה בנייר אפייה ומעליו נייר כסף למשך כ- 40 דקות, להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות עוד כ- 20 דקות.
  • 3 את שלל הירקות מוסיפים ל- 20 הדקות האחרונות של האפייה: לפני כן יש לחתוך את כל הירקות לרצועות ארוכות ודקות (כדי שייצלו לגמרי), לערבב בתבנית עם הסויה דלת הנתרן, הצ`ילי היבש הגרוס, המייפל, השמן, המלח והפלפל השחור. לאפות בתנור בו מצוי העוף בתבנית נפרדת.
  • 4 להגשה: בתחתית צלחת לסדר לגובה מהירקות הצלויים, מעל להניח חתיכה או שתיים מהעוף ולצקת מסביב ומעל מהמיצים שהצטברו בתחתית הווק.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט בבלסמי מצומצם ובעלי שומר טריים.

הערך התזונתי לא כולל את הדלעת היפנית. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,145116
חלבונים (גרם)124.72 12.6
פחמימות (גרם)414
מתוכן סוכרים (גרם)21.23 2.15
שומנים (גרם)53.14 5.37
מתוכם שומן רווי (גרם)14.2 1.43
כולסטרול (מ"ג)427.5 43.2
נתרן (מ"ג)986.1199.64
סיבים תזונתיים (גרם)8.27 0.84
מים (גרם)755.0576.29
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)247.5925.02
ויטמין B (מ"ג)42.174.26
ויטמין B1 (מ"ג)0.620.06
ויטמין B2 (מ"ג)1.230.12
ויטמין B3 (מ"ג)31.543.19
ויטמין B5 (מ"ג)6.210.63
ויטמין B6 (מ"ג)2.40.24
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)160.5616.22
ויטמין B12 (מק"ג)1.40.14
ויטמין C (מ"ג)339.3234.29
ויטמין D (מק"ג)0.560.06
ויטמין E (מ"ג)3.180.32
ויטמין K (מק"ג)306.1130.93
סידן (מ"ג)220.1322.24
ברזל (מ"ג)7.930.8
מגנזיום (מ"ג)188.4119.04
זרחן (מ"ג)1,010102.09
אבץ (מ"ג)131.31
אשלגן (מ"ג)2,212223.47
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)11.561.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.570.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)9.730.98
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)18.781.9
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)15.651.58

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 23.4% 55% 18%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.