דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי שוקולד פרווה משולם לאירוח

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 74 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הקלתית:
  • 1 מערבבים בקערת המיקסר את המחמאה המומסת ואבקת הסוכר.
  • 2 טורפים פנימה את הביצה, מוסיפים את גרידת התפוז ואת קמח עד לקבלת בצק אחיד (לא יותר מדי). מוסיפים מים במידת הצורך (לא חובה - תלוי אם הבצק לא מתחבר).
  • 3 מסדרים את הבצק בתבנית פאי מס` 24 ומעבירים למקפיא ל- 10 דקות.
  • 4 מוציאים מהמקפיא, שמים נייר אפייה בתבנית ומעל חומוס או שעועית (לאפייה עיוורת) ואופים בתנור במשך 20 דקות עד להזהבה בחום של 180 מעלות.
  • הכנת מילוי השוקולד:
  • 1 בסיר ממיסים את השוקולד והמחמאה, ובמיקסר מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר לקצף תפוח.
  • 2 מאחדים בין שני התערובות. ברגע שהפאי יוצא מהתנור שופכים על הקלתית ואופים כ- 8-10 דקות. גם אם הפאי לא יציב לגמרי - כשיתקרר הוא יתייצב.
  • הכנת ציפוי השוקולד וקישוט העוגה:
  • 1 ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם המחמאה ויוצקים מעל הפאי.
  • 2 מקשטים עם אגוזי ברס ומניחים את עלי השוקולד בטעם תפוז מעל.
  • 3 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מס` 24 לפאי.

הערך התזונתי לא כולל את אגוזי הברס והעלים משוקולד.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)326442
חלבונים (גרם)5.04 6.83
פחמימות (גרם)2534
מתוכן סוכרים (גרם)6.49 8.79
שומנים (גרם)22.25 30.14
מתוכם שומן רווי (גרם)9.72 13.17
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.130.17
כולסטרול (מ"ג)65.44 88.67
נתרן (מ"ג)28.7138.9
סיבים תזונתיים (גרם)0.03 0.04
מים (גרם)13.1717.85
ויטמין A (מק"ג)27.2636.94
ויטמין B (מ"ג)0.40.54
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.11
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.36
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.0810.95
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.21
ויטמין C (מ"ג)0.410.55
ויטמין D (מק"ג)0.350.47
ויטמין E (מ"ג)0.180.24
ויטמין K (מק"ג)0.050.07
סידן (מ"ג)10.0713.64
ברזל (מ"ג)0.30.41
מגנזיום (מ"ג)2.112.85
זרחן (מ"ג)33.7245.7
אבץ (מ"ג)0.220.3
אשלגן (מ"ג)24.2332.83
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.44
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.660.89
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.54.75
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.84
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.79

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 42.3% 9.6% 48%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.73 (0.74 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.