דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגה לצליאקים עם שוקולד וקוקוס, צילום: דניאל טרכטמן

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 51 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  • 2 מוסיפים את השמן, סוכר הוניל, הקמח, אבקת האפייה ואבקת הקקאו, ומבליעים.
  • 3 מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד לקבלת עיסה משחתית.
  • 4 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם המלח. כאשר מתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הוניל.
  • 5 מוסיפים לתערובת החלמונים החומה 4 כפות גדושות מקצף החלבונים ומבליעים לבלילה אחידה.
  • 6 מוסיפים את הקוקוס בהדרגה תוך כדי קיפול אל קצף החלבונים.
  • 7 יוצקים חצי מהעיסה החומה לתבנית 26 ס"מ מרובעת או עגולה המרופדת בנייר אפייה, ומשטחים לשכבה אחידה.
  • 8 מעבירים את קצף החלבונים עם הקוקוס לתבנית ומשטחים בעדינות מעל שכבת השוקולד לשכבה אחידה.
  • 9 יוצקים בהדרגה ובעדינות את יתרת עיסת השוקולד ומשטחים בלי לערבב משכבת הקצף.
  • 10 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף לעוגה ציפוי שוקולד או קצפת. היא טעימה ביותר כמו שהיא. לאלו מכם שאינם אוהבים קוקוס, ניתן להחליף את הקוקוס באגוזים קצוצים ולשלב (או לא) בשערות חלבה. ניתן להשתמש בתחליף סוכר במידת הצורך או הרצון.

ציוד נדרש: תבנית 26 ס"מ מרובעת או עגולה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)167331
חלבונים (גרם)3.73 7.37
פחמימות (גרם)1733
מתוכן סוכרים (גרם)11.32 22.38
שומנים (גרם)10.36 20.49
מתוכם שומן רווי (גרם)6.29 12.43
כולסטרול (מ"ג)73.24 144.85
נתרן (מ"ג)161.93320.26
סיבים תזונתיים (גרם)1.89 3.74
מים (גרם)18.1435.88
ויטמין A (מק"ג)25.7250.86
ויטמין B (מ"ג)0.410.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.19
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.45
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.6321.02
ויטמין B12 (מק"ג)0.140.28
ויטמין D (מק"ג)0.370.73
ויטמין E (מ"ג)0.180.35
ויטמין K (מק"ג)0.070.14
סידן (מ"ג)10.9521.65
ברזל (מ"ג)0.320.63
מגנזיום (מ"ג)6.112.07
זרחן (מ"ג)34.668.44
אבץ (מ"ג)0.220.43
אשלגן (מ"ג)41.181.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.57
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.48
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.831.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.761.51

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 31.7% 11.4% 51.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.51 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.