דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 171 גרם למנה\יחידה (תלוי בגוודל המנה)

  • החצילים
  • חציל - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (990 גרם)
  • מלח גס - כפית שטוחה
  • שמן קנולה - 4.5 כפות - סה"כ (45 מ"ל)
    4-5 כפות
  • שאר המצרכים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל סגול פרוס לרבעי טבעות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    פרוס לרצועות דקות
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
    קצוצים מעט גס
  • פלפל אדום חריף - יחידה קטנה (15 גרם)
    פרוס דק לטבעות
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
    קצוצה
  • שום - 5 שיניים
    כתושות
  • אגוזי מלך - 2/3 כוס - סה"כ (59 גרם)
    גרוסים או כתושים מעט גס
  • חומץ 5% - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט חצילים גרוזיני
סלט חצילים בחומץ בנוסח גרוזיני
  • 1 שוטפים ופורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי כ- 1 וחצי ס"מ. כל פרוסה כזאת פורסים אלכסונית לרצועות ארוכות בעובי כ- 2 ס"מ. מעבירים למסננת גדולה, ממליחים במלח הגס ומשהים כרבע שעה.
  • 2 מעבירים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים מעל את השמן, מערבבים ומפזרים על פני התבנית. אופים בחום של 190 מעלות כרבע שעה עד ריכוך והזהבה (באמצע האפייה אפשר להוציא, לערבב קלות ולהחזיר לתנור). מוציאים ומצננים.
  • 3 מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
  • 4 שומרים במקרר לספיגת טעמים (הסלט אפילו טעים יותר יום אחרי).
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ראוי לציין שהמרקם של הסלט תלוי בסוג החציל בו בוחרים להשתמש. חצילים עם הרבה גרעינים למשל מתרככים מהר יותר והמראה של הסלט יהיה מרוסק יותר. בכל מצב הסלט נשאר טעים. בהצלחה! התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.4% 29.9% 8.8% 48.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.52 (0.66 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב