דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טארט שמנת תפוזים
טארט שמנת תפוזים
טארט שמנת תפוזים
טארט ביתי טעים לאירוח

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 140 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הקלתית:
  • 1 במעבד מזון מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים אחת אחת, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  • 2 מחלקים את הבצק לשני כדורים ומשטחים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים (בשלב זה ניתן להכניס למקפיא ולהשתמש בו בכל זמן שתרצו - עד חודשיים במקפיא). שימו לב שיוצאת כמות בצק גדולה - אז חצי אחד ניתן לשמור לטארט אחר.
  • הכנת הקרם:
  • 1 במיקסר מקציפים יחד את כל המרכיבים עד קבלת קרם אחיד וחלק.
  • 2 שומרים במקרר עד הרכבה.
  • הרכבת הטארט:
  • 1 לאחר קירור הבצק מרדדים אותו לעובי של ס"מ ומרפדים בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. מחוררים את הקלתית ומכניסים למקפיא ל- 10 דקות.
  • 2 אופים את את הקלתית במשך 10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה.
  • 3 מוציאים ומצננים היטב את הקלתית.
  • 4 ממלאים את הקלתית בקרם גבינת השמנת והתפוזים. אפשר בעזרת כף בצורה חופשית ואפשר לזלף. מקררים כשעה לפני ההגשה.
  • 5 מקשטים ומגישים. שומרים במקרר עד יומיים בכלי אטום.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לקשט בקליפות תפוזים מסוכרות.

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.

הערך התזונתי כולל את כל כמות הבצק - שימו לב שעושים שימוש רק בחצי מהכמות בטארט זה. זמן ההכנה כולל את זמני הקירור.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נוי אלון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)496354
חלבונים (גרם)7.47 5.33
פחמימות (גרם)5035
מתוכן סוכרים (גרם)20.5 14.63
שומנים (גרם)30.13 21.49
מתוכם שומן רווי (גרם)17.92 12.79
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.130.09
כולסטרול (מ"ג)118.53 84.55
נתרן (מ"ג)210.99150.5
סיבים תזונתיים (גרם)0.16 0.11
מים (גרם)6.524.65
ויטמין A (מק"ג)13.69.7
ויטמין B (מ"ג)0.20.14
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.010
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)42.85
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.05
ויטמין C (מ"ג)2.061.47
ויטמין D (מק"ג)0.250.18
ויטמין E (מ"ג)0.090.06
ויטמין K (מק"ג)0.030.02
סידן (מ"ג)67.3348.03
ברזל (מ"ג)0.150.11
מגנזיום (מ"ג)1.020.73
זרחן (מ"ג)16.8312.01
אבץ (מ"ג)0.110.08
אשלגן (מ"ג)12.168.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.320.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.290.21

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 34.5% 8.6% 56.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.53 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?