דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שמרים במילוי דובדבנים טריים
עוגת שמרים במילוי דובדבנים טריים
פשוט עוגת דובדבנים מושלמת

מצרכים למתכון

36 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (12 פרוסות מכל עוגה - סה"כ 3 עוגות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 תחילה יש להכין את המילוי כי הוא צריך להיות קר: לבשל בסיר את הדובדבנים, הלימון, הסוכר והקורנפלור. לאחר כ- 2-3 דקות כשמסמיך יש להוריד מהאש, להוסיף תמצית וניל וחמאה, ולקרר.
  • 2 בקערת מערבל להניח את השמרים, החלב והסוכר, לערבב ולחכות כ- 2 דקות, להוסיף את הביצים ושאר החומרים, לערבל לבצק במשך 5-7 דקות.
  • 3 להניח להתפחה כשעה.
  • 4 לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לפתוח לעלה 20/30 ס"מ בערך, למרוח את המלית, לגלגל לכרוכית, לחתוך ל- 4 חלקים ולהניח כשושנים בתבנית - לא להיבהל, המלית קצת נשפכת אבל זה כל הטעם לאחר האפייה.
  • 5 להתפיח כחצי שעה, ולאחר מכן לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180-170 מעלות למשך כחצי שעה.
  • 6 לאחר האפייה לערבב 2 כפות אבקת סוכר עם כפית מיץ לימון ולמרוח על העוגה החמה (לא חובה, אבל מוסיף יופי וטעם).
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 3 תבניות מאורכות רגילות חד פעמיות.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)144287
חלבונים (גרם)2.31 4.61
פחמימות (גרם)2447
מתוכן סוכרים (גרם)11.91 23.8
שומנים (גרם)4.59 9.16
מתוכם שומן רווי (גרם)2.49 4.97
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)25.93 51.8
נתרן (מ"ג)57.55114.97
סיבים תזונתיים (גרם)0.19 0.39
מים (גרם)10.3520.67
ויטמין A (מק"ג)6.312.59
ויטמין B (מ"ג)0.130.26
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.194.38
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.07
ויטמין C (מ"ג)1.092.17
ויטמין D (מק"ג)0.080.15
ויטמין E (מ"ג)0.050.09
ויטמין K (מק"ג)0.190.37
סידן (מ"ג)10.1620.3
ברזל (מ"ג)0.10.2
מגנזיום (מ"ג)1.432.85
זרחן (מ"ג)9.2818.53
אבץ (מ"ג)0.060.11
אשלגן (מ"ג)24.8749.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.27

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 14.9% 7.5% 77%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.