דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות רכות עם שומשום
לחמניות רכות עם שומשום
לחמניות רכות עם שומשום
לחמניות רכות וטעימות שאי אפשר להפסיק לאכול

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 160 גרם למנה\יחידה (6-7 לחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים היטב את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את השמן והביצה, ומתחילים בלישה - אפשר לישה ביד ואפשר במיקסר.
  • 2 מוסיפים את המים החמימים (את המים מוסיפים בהדרגה עד שהבצק מתגבש ונאסף כולו).
  • 3 מוסיפים את המלח ולשים עד להטמעה ומפסיקים את הלישה (סה"כ לישה של 7-8 דקות).
  • 4 שמים על כף היד מעט שמן ועוטפים את הבצק עם השמן. מעבירים לקערה, מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 5 אחרי שעה קורצים מהבצק כדורים בגודל כף היד, משטחים את הכדור למלבן, מגלגלים לנקניק ויוצרים לחמניות (עובדים עם ידיים מקומחות).
  • 6 מעבירים לתבנית, מכסים ומתפיחים חצי שעה נוספת (התפחה שנייה).
  • 7 מורחים בביצה מהולה בכפית מים ומפזרים שומשום.
  • 8 שמים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים לפני תחילת האפייה, ואופים בחום של 200 מעלות למשך כ- 20-30 דקות. כשהלחמניות מזהיבות ויפות מוציאים ומצננים מעט על רשת.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: כוס מדידה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של כרמית דהאן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)419261
חלבונים (גרם)11.66 7.27
פחמימות (גרם)6238
מתוכן סוכרים (גרם)2.21 1.38
שומנים (גרם)14.08 8.78
מתוכם שומן רווי (גרם)1.42 0.88
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)72.27 45.05
נתרן (מ"ג)971.65605.66
סיבים תזונתיים (גרם)0.51 0.32
מים (גרם)57.6135.91
ויטמין A (מק"ג)31.0919.38
ויטמין B (מ"ג)0.450.28
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.135.69
ויטמין B12 (מק"ג)0.170.11
ויטמין D (מק"ג)0.40.25
ויטמין E (מ"ג)0.20.13
ויטמין K (מק"ג)0.060.04
סידן (מ"ג)87.2454.38
ברזל (מ"ג)0.350.22
מגנזיום (מ"ג)2.781.74
זרחן (מ"ג)38.4723.98
אבץ (מ"ג)0.260.16
אשלגן (מ"ג)63.0539.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.370.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.710.44
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.660.41

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 16% 13.3% 70.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה