דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטה עם פטריות ואספרגוס
פסטה עם פטריות ואספרגוס
ארוחת ערב איטלקית טעימה

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 145 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (אפשר להשתמש בכל סוג של פסטה). מוסיפים למי הבישול גם את האספרגוס. את פרוסות הפטריות מטגנים בשמן במחבת עד להזהבה קלה.
  • 2 "דגים" את חתיכות האספרגוס ממי הבישול (קל לעשות זאת בעזרת מועך תפוחי אדמה - הפסטה נושרת חזרה לסיר ורק האספרגוס נשאר על המועך), מוסיפים אותם לפטריות ומטגנים עוד 3 דקות.
  • 3 מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומוסיפים מיד לתוך המחבת.
  • 4 מוסיפים את הלימון והשום, מערבבים היטב, מתקנים תיבול וממשיכים לבשל עוד כדקה-שתיים. מסירים מהאש ומגישים מיד.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש גם בספגטי, פפרדלה או טליאטלה. ניתן להשתמש בפטריות שמפיניון במקום פורטבלו. להגשה: מומלץ לפזר גבינת פרמזן מלמעלה. הוספת השום בסוף נועדה כדי לשמור מעט מהחריפות העוקצנית שלו במנה. מי שמעדיף לוותר על החריפות הזו יכול להוסיף את השום יחד עם הפטריות.

התמונה השנייה במתכון היא עם ספגטי ופטריות שמפיניון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)13694
חלבונים (גרם)5.5 3.8
פחמימות (גרם)2316
מתוכן סוכרים (גרם)0.68 0.47
שומנים (גרם)2.87 1.98
מתוכם שומן רווי (גרם)0.19 0.13
נתרן (מ"ג)495.04341.7
סיבים תזונתיים (גרם)1.64 1.13
מים (גרם)70.5548.7
ליקופן (מ"ג)0.010.01
ויטמין A (מק"ג)23.7816.42
ויטמין B (מ"ג)3.132.16
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.13
ויטמין B3 (מ"ג)2.11.45
ויטמין B5 (מ"ג)0.550.38
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)76.0452.49
ויטמין C (מ"ג)5.353.69
ויטמין E (מ"ג)0.720.5
ויטמין K (מק"ג)24.316.77
סידן (מ"ג)19.2413.28
ברזל (מ"ג)0.680.47
מגנזיום (מ"ג)11.798.14
זרחן (מ"ג)70.6748.78
אבץ (מ"ג)0.520.36
אשלגן (מ"ג)260.42179.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 8.6% 16.5% 70%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.