דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פריקסה אפוי
פריקסה אפוי
פריקסה אפוי מהמטבח הטוניסאי

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 260 גרם למנה\יחידה (מספר מנות מוערך)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 ללוש את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק רך ודביק. אפשר ללוש במיקסר במשך 7 דקות ואפשר ללוש ביד במשך כ- 12 דקות. את המים החמימים להוסיף תחילה בכוס אחת ולהמשיך עם עוד חצי כוס רק במידת הצורך.
  • 2 לעטוף את הבצק במעט שמן זית ולהתפיח כשעה.
  • 3 לפתוח את הבצק עם היידים למלבן רחב, למלא במילוי (למרוח מטבוחה באמצע הבצק - להימנע מלמרוח בקצוות בכדי שיהיה אפשר להדק את הבצק היטב, לפזר את הביצים הקשות, תפוחי אדמה המבושלים והחתוכים לקוביות, טבעות הזיתים והטונה) ולסגור היטב. לדאוג שהתפר יהיה למטה ולהתפיח שוב כרבע שעה. לעטוף שוב במעט שמן זית.
  • 4 לאפות בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות עד שמזהיב יפה ולצנן.
  • 5 כשהלחמניות יוצאות מהתנור למרוח שוב מעט שמן זית.
  • 6 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של כרמית דהאן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)537206
חלבונים (גרם)15.19 5.83
פחמימות (גרם)5722
מתוכן סוכרים (גרם)2.59 1
שומנים (גרם)27.45 10.54
מתוכם שומן רווי (גרם)4.08 1.57
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)130.48 50.1
נתרן (מ"ג)1,138436.8
סיבים תזונתיים (גרם)1.29 0.5
מים (גרם)113.8943.73
ויטמין A (מק"ג)50.519.39
ויטמין B (מ"ג)2.340.9
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.960.37
ויטמין B5 (מ"ג)0.840.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.358.2
ויטמין B12 (מק"ג)0.350.14
ויטמין C (מ"ג)5.312.04
ויטמין D (מק"ג)0.720.27
ויטמין E (מ"ג)0.350.14
ויטמין K (מק"ג)1.610.62
סידן (מ"ג)24.339.34
ברזל (מ"ג)0.670.26
מגנזיום (מ"ג)18.196.99
זרחן (מ"ג)88.0133.79
אבץ (מ"ג)0.570.22
אשלגן (מ"ג)278.52106.94
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.540.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.450.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.330.51
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.220.47

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 27.1% 15% 56.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.