דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 147 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 יש להפשיר את בצק העלים לילה במקרר.
  • 2 להוציא מהמקרר ולהניח על משטח העבודה.
  • 3 לחצות את בצק הפילו לשניים לאורכו (את החלק השני ניתן להשתמש למתכון אחר).
  • 4 לשמן כל עלה בשמן זית.
  • הכנת המלית:
  • 1 לקלוף את תפוחי העץ ולחתוך לפרוסות דקות.
  • 2 לשים במחבת את החמאה והסוכר ולהביא לרתיחה, להוסיף את התפוחים והקינמון ורבע כוס מים ולבשל כעשר דקות, עד שהתפוחים רכים.
  • 3 לשים כל 2 עלים על המשטח ולהניח בפינה כף מהמלית שהתקררה ולקפל בצורת משולש.
  • 4 לשים בתבנית עם נייר אפיה ולאפות בחום בינוני כמחצית השעה או עד שהבצק משחים מעט.
  • הכנת הסירופ:
  • 1 לשים בסיר קטן את חצי כוס הסוכר, שלושת רבעי כוס מים והלימון.
  • 2 להביא לרתיחה ולבשל עוד כחמש דקות.
  • 3 עם הוצאת הבצק מהתנור יש לטפטף מעט מהסירופ.
  • 4 להגיש חם או קר.
עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)268182
חלבונים (גרם)2.52 1.71
פחמימות (גרם)4632
מתוכן סוכרים (גרם)18.61 12.64
שומנים (גרם)8.41 5.71
מתוכם שומן רווי (גרם)3.04 2.06
כולסטרול (מ"ג)9.68 6.57
נתרן (מ"ג)81.4755.35
סיבים תזונתיים (גרם)2.39 1.62
מים (גרם)81.7955.56
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)33.6222.84
ויטמין B (מ"ג)0.240.17
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.090.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.192.17
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.01
ויטמין C (מ"ג)5.193.52
ויטמין E (מ"ג)0.280.19
ויטמין K (מק"ג)2.441.66
סידן (מ"ג)9.876.7
ברזל (מ"ג)0.140.09
מגנזיום (מ"ג)5.023.41
זרחן (מ"ג)11.577.86
אבץ (מ"ג)0.050.03
אשלגן (מ"ג)104.0170.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.950.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.910.62

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 14.1% 4.2% 77.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.