דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שקשוקה תרד ירוקה עם כרפס ופטרוזיליה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 340 גרם למנה\יחידה

  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • תרד - 400 גרם
    חלוט וקצוץ
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • סלרי - כרפס - 4 גבעולים - סה"כ (180 גרם)
    כרפס עם העלים - חתוכים דק
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    קצוצה דק
  • שום - 4 שיניים
    קצוצות
  • ביצה - 5 Large - סה"כ (270 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן בשמן את הבצל עד שמשחים מעט.
  • 2 להוסיף את הכרפס והשום, ולהמשיך לטגן עד שמתרכך.
  • 3 להוסיף את התרד החלוט, לערבב ולתבל לפי הטעם.
  • 4 ליצור בשקשוקה 5 גומות, לשבור את הביצים לתוכן ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה עד שהביצים מתקשות.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. שקשוקה בלי עגבניות לאוהבי הירק.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)28885
חלבונים (גרם)11.47 3.37
פחמימות (גרם)227
מתוכן סוכרים (גרם)8.47 2.49
שומנים (גרם)18.36 5.39
מתוכם שומן רווי (גרם)2.83 0.83
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.320.09
כולסטרול (מ"ג)190.08 55.84
נתרן (מ"ג)606.45178.16
סיבים תזונתיים (גרם)5.22 1.53
מים (גרם)282.7983.08
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)601.8176.79
ויטמין B (מ"ג)3.551.04
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.50.15
ויטמין B3 (מ"ג)1.10.32
ויטמין B5 (מ"ג)10.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.540.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)195.0857.31
ויטמין B12 (מק"ג)0.420.12
ויטמין C (מ"ג)48.9514.38
ויטמין D (מק"ג)0.460.13
ויטמין E (מ"ג)2.580.76
ויטמין K (מק"ג)785.63230.8
סידן (מ"ג)233.2968.53
ברזל (מ"ג)5.531.63
מגנזיום (מ"ג)107.7731.66
זרחן (מ"ג)212.8262.52
אבץ (מ"ג)1.780.52
אשלגן (מ"ג)914.73268.72
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.410.41
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.130.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.210.35
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.690.79
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.530.74

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.1% 32.1% 20.1% 38.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.65 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.