דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תפוחי אדמה בשמן זית וזעתר

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 477 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל את תפוחי האדמה במי המלח במשך כ- 20 דקות, להשגיח שלא יתרככו, לסנן ולקרר.
  • 2 לערבב את שמן הזית עם התבלינים.
  • 3 לחתוך שני חתכים בכל תפוח אדמה.
  • 4 לסדר את תפוחי האדמה בתוך תבנית אפייה, להבריש אותם עם שמן הזית המתובל מכל הצדדים ולאפות בחום של 200 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד שמשחים.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)23950
חלבונים (גרם)3.77 0.79
פחמימות (גרם)368
מתוכן סוכרים (גרם)0.03 0.01
שומנים (גרם)9.11 1.91
מתוכם שומן רווי (גרם)1.41 0.3
נתרן (מ"ג)1,086227.6
סיבים תזונתיים (גרם)3.33 0.7
מים (גרם)421.7888.4
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2.940.62
ויטמין B (מ"ג)4.290.9
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B3 (מ"ג)2.570.54
ויטמין B5 (מ"ג)0.930.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.550.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.073.79
ויטמין C (מ"ג)23.494.92
ויטמין E (מ"ג)0.10.02
ויטמין K (מק"ג)4.140.87
סידן (מ"ג)22.654.75
ברזל (מ"ג)0.690.15
מגנזיום (מ"ג)42.858.98
זרחן (מ"ג)81.1817.01
אבץ (מ"ג)0.590.12
אשלגן (מ"ג)679.77142.47
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.3% 17.3% 7.2% 69.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.