דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל חצילים ופלפלים צבעוניים קל להכנה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 379 גרם למנה\יחידה

  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פלפל ירוק - יחידה בינונית (166 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
    קצוץ דק
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    קצוצות דק
  • רסק עגבניות - 2 כפות - סה"כ (86 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • סוכר - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • פלפל כתום - יחידה בינונית
    חתוך לרצועות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל בשמן (שיישאר שקוף), להוסיף את קוביות החצילים ולהמשיך לטגן עוד כ- 7 דקות.
  • 2 להוסיף את הפלפלים מכל הצבעים (כולל הפלפל החריף), ולהמשיך לטגן במשך כ- 7 דקות נוספות.
  • 3 להוסיף כוס וחצי מים, עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות, מלח וסוכר, לערבב היטב ולהמשיך לבשל כ- 20 דקות נוספות.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מתאים כתוספת על האורז או כממרח על פרוסת לחם.

הערך התזונתי לא כולל את הפלפל הכתום. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)13736
חלבונים (גרם)3.47 0.91
פחמימות (גרם)246
מתוכן סוכרים (גרם)9.41 2.48
שומנים (גרם)4.27 1.13
מתוכם שומן רווי (גרם)0.32 0.09
נתרן (מ"ג)367.1596.77
סיבים תזונתיים (גרם)3.98 1.05
מים (גרם)331.7887.45
ליקופן (מ"ג)2.090.55
ויטמין A (מק"ג)85.622.56
ויטמין B (מ"ג)2.410.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.450.38
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.40.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)44.5511.74
ויטמין C (מ"ג)168.9144.52
ויטמין E (מ"ג)1.480.39
ויטמין K (מק"ג)10.032.64
סידן (מ"ג)34.929.2
ברזל (מ"ג)1.260.33
מגנזיום (מ"ג)31.038.18
זרחן (מ"ג)67.7317.85
אבץ (מ"ג)0.430.11
אשלגן (מ"ג)501.54132.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.210.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11% 11.8% 9.6% 67.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.