דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי רועים בשרי
פאי רועים בשרי
פאי רועים בשרי
פאי רועים עם בשר טחון ופירה

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 212 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מקלפים ומקררים (כמו שמכינים פירה), ומניחים בצד.
  • 2 מטגנים את הבצל עד להשחמה עם 3 כפות השמן, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים. במידה ויש נוזלים מבשלים עד אשר הנוזלים מצטמצמים והבשר מתחיל להשחים.
  • 3 לאחר השחמת הבשר מוסיפים את העגבניות (הטריות והמרוסקות ללא הקליפה או העגבניות המרוסקות מקופסת שימורים), מבשלים כ- 5 דקות, מוסיפים את הפפריקה, הפלפל השחור ואבקת המרק (או המלח), טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים על אש נמוכה כ- 15 דקות נוספות ומצננים.
  • 4 מכינים את הפירה: מועכים את תפוחי האדמה בקערה בעזרת מועך תפוחי אדמה, ומוסיפים את הביצה, אבקת המרק (או המלח), הפלפל השחור, הכורכום וכף השמן, ומערבבים היטב.
  • 5 בתבנית פיירקס מניחים את הבשר הטחון ברוטב העגבניות, ומעליו מניחים בזהירות על גבי כל התבנית את פירה תפוחי האדמה. בעזרת הידיים מהדקים בעדינות את הפירה מעל הבשר לאורך כל התבנית.
  • 6 בעזרת מזלג יש ליצור פסים לאורך, משתמשים בשיני המזלג לעיצוב הפירה בחלק העליון.
  • 7 לאפות את פאי הרועים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 40-50 דקות עד להשחמה (לא מכוסה).
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פיירקס שקופה או תבנית חד פעמית עגולה בינונית, קערה עמוקה לתפוחי האדמה ומחבת.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. פאי הרועים הוא מאפה פופולארי מהמטבח הבריטי/האירי הכולל בשר טחון שעליו ציפוי העשוי מחית תפוחי אדמה. מאכל פופולארי זה נאכל הן בבתים פרטיים, הן בפאבים והן כאוכל במזנון המהיר.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)19491
חלבונים (גרם)13.85 6.52
פחמימות (גרם)2010
מתוכן סוכרים (גרם)2.99 1.41
שומנים (גרם)6.41 3.02
מתוכם שומן רווי (גרם)1.54 0.73
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)52.96 24.95
נתרן (מ"ג)254.37119.85
סיבים תזונתיים (גרם)2.18 1.03
מים (גרם)168.9979.62
ליקופן (מ"ג)2.181.03
ויטמין A (מק"ג)32.8715.49
ויטמין B (מ"ג)5.682.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.07
ויטמין B3 (מ"ג)4.081.92
ויטמין B5 (מ"ג)0.850.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.460.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.7411.19
ויטמין B12 (מק"ג)1.340.63
ויטמין C (מ"ג)22.8410.76
ויטמין D (מק"ג)0.120.05
ויטמין E (מ"ג)0.690.33
ויטמין K (מק"ג)4.472.11
סידן (מ"ג)24.2911.45
ברזל (מ"ג)2.171.02
מגנזיום (מ"ג)34.5916.3
זרחן (מ"ג)159.775.24
אבץ (מ"ג)3.111.46
אשלגן (מ"ג)601.61283.45
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.230.11
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.210.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 15% 32.3% 47.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.