דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גזר, בטטה ודלורית בתנור ברוטב עם דבש

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 213 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

  • הירקות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    אדום-סגול פרוס לפרוסות דקות
  • גזר - 400 גרם
    חתוך לרצועות
  • בטטה - 400 גרם
    חתוכה לקוביות
  • דלורית - 300 גרם
    חתוכה לקוביות
  • הרוטב
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • רוטב סויה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • דבש - 3 כפות - סה"כ (66 גרם)
    או סילאן
  • מלח - 1/8 כפית שטוחה
    1/8 כפית - לפי הטעם
  • צ`ילי גרוס - קורט (1 גרם)
    1/8 כפית - לפי הטעם
  • הקישוט
  • שומשום - 4 כפות - סה"כ (48 גרם)
    קלוי במחבת (כפות גדושות)
  • בצל ירוק - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (100 גרם)
    פרוס לפרוסות דקות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את חומרי הרוטב עם כל הירקות.
  • 2 להניח על נייר אפייה בתבנית.
  • 3 לאפות בחום של 200 מעלות למשך כשעה.
  • 4 לאחר קירור להוסיף את השומשום הקלוי והבצל הירוק הפרוס.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף מלח וצ`ילי בהתאם לטעם האישי.

אפשר לשחק עם כמויות הירקות הכתומים (לא כולל הבצל) - 1 ק"ג ירקות מעורבים.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ברוריה קטלב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20496
חלבונים (גרם)3.68 1.73
פחמימות (גרם)3115
מתוכן סוכרים (גרם)15.02 7.05
שומנים (גרם)8.2 3.85
מתוכם שומן רווי (גרם)1.27 0.6
נתרן (מ"ג)281.72132.26
סיבים תזונתיים (גרם)3.78 1.78
מים (גרם)165.0877.5
ויטמין A (מק"ג)1,183555.33
ויטמין B (מ"ג)2.361.11
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.210.57
ויטמין B5 (מ"ג)0.660.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.270.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)31.5814.83
ויטמין C (מ"ג)19.59.16
ויטמין E (מ"ג)1.760.83
ויטמין K (מק"ג)39.1218.37
סידן (מ"ג)64.9630.5
ברזל (מ"ג)1.160.54
מגנזיום (מ"ג)33.4415.7
זרחן (מ"ג)58.9127.66
אבץ (מ"ג)0.40.19
אשלגן (מ"ג)461.42216.63
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.1% 17.5% 7.9% 66.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.