דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 320 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט דה בף
סלט תפוחי אדמה וביצים קשות בסגנון רומני
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה (בקליפתם) ואת הביצים מרתיחים לביצים קשות.
  • 2 לאחר קירור מקלפים את תפוחי האדמה והביצים וחותכים לקוביות.
  • 3 מבשלים את האפונה והגזר כ- 20 דקות במי מלח ומסננים (אפשר להשתמש בקופסת שימורים אבל אין מה להשוות בטעם - הגרסה עם האפונה והגזר המוקפאים הרבה יותר טעימה).
  • 4 את המיונז מערבבים עם החרדל והמים.
  • 5 מאחדים את כל המרכיבים, מתבלים ומסדרים מעל צלחת הגשה. אפשר למרוח עוד מעט מיונז לקישוט.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מי המלח לבישול האפונה והגזר. במקור של הסלט הרומני מוסיפים גם בשר חזה עוף או בקר חתוך לקוביות שבושל במרק. אני מוסיפה לפעמים 100 גרם פסטרמה טרייה חתוכה לקוביות (לא חובה). הרומנים נוהגים להכיו את המיונז בבית: 2 חלמונים + כפית חרדל + כפית מיץ לימון + מלח ופלפל שחור - להקציף במיקסר ולזלף ככוס וחצי שמן עד לקבלת מרקם של מיונז. הבעיה שבמיונז ביתי צריך להשתמש מיד. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 15.3% 14.8% 64.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב