דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן חצילים בפסטו אגוזים

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 116 גרם למנה\יחידה (14-16 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שוטפים ופורסים את החצילים לרוחב לפרוסות בעובי כס"מ, מעבירים למסננת גדולה, ממליחים במלח הגס ומשהים כרבע שעה.
  • 2 מניחים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים את השמן משני הצדדים ואופים בחום של 190 מעלות עד לריכוך ולהזהבה.
  • 3 מצננים את החצילים ובינתיים טוחנים קודם כל את האגוזים בנפרד ומעבירים לקערה. לאחר מכן, טוחנים את הירק, השום והפלפל האדום החריף יחד ומוסיפים לקערה.
  • 4 מוסיפים את המלח, החומץ ומיץ הלימון, ומערבבים הכל יחד.
  • 5 יוצרים שכבות של חצילים עם פסטו האגוזים שהכנו: מורחים מעט מהפסטו על טבעת חציל אחת, מניחים מעל חציל נוסף ושוב מורחים מעט מהפסטו (כמות של בערך כף שטוחה).
  • 6 שומרים במקרר לספיגת טעמים.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • טיפים:
  • 1 כשמגישים אפשר לעטר בגרעיני רימון.
  • 2 אפשר לפרוס את החצילים גם לאורך, לאפות, למלא בפסטו ולגלגל (לצורה של גלילות חצילים. זו וורסיה נוספת להכנה).
  • 3 במידה ונשאר מעט מפסטו האגוזים - אפשר למלא גם בפלפלים קלויים.

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה. סלט טעים ביותר בשילוב שכבות חצילים, פסטו אגוזי מלך וירק פיקנטי (באז`י). סלט שהולך נהדר לצד מנות בשריות ולא רק - נהדר גם לצד גבינות ולחם גרוזיני או לביבות קמח תירס חמות (צ`אדי).

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)152132
חלבונים (גרם)2.84 2.46
פחמימות (גרם)109
מתוכן סוכרים (גרם)2.7 2.34
שומנים (גרם)11.73 10.14
מתוכם שומן רווי (גרם)1.14 0.99
נתרן (מ"ג)422.42365.41
סיבים תזונתיים (גרם)2.25 1.95
מים (גרם)83.0371.83
ויטמין A (מק"ג)28.5224.67
ויטמין B (מ"ג)0.970.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.590.51
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.2415.78
ויטמין C (מ"ג)7.116.15
ויטמין E (מ"ג)0.490.42
ויטמין K (מק"ג)22.3119.3
סידן (מ"ג)18.1915.74
ברזל (מ"ג)0.460.39
מגנזיום (מ"ג)12.1810.54
זרחן (מ"ג)20.9318.1
אבץ (מ"ג)0.180.15
אשלגן (מ"ג)161.28139.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.4% 43.8% 10.6% 37.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.92 (1.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה