דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות חמאה ללא גלוטן

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 30 גרם למנה\יחידה (זוגות בגודל בינוני)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבלים במיקסר מצויד בוו K, במהירות איטית מתגברת לבינונית, את החמאה, אבקת הסוכר וסוכר הוניל לקבלת קרם בהיר - תהליך של כדקה. מבליעים בהדרגה את החלמונים והביצה - תהליך של ½2 דקות במהירות 4.
  • 2 מסננים לקערת הקרם (מפסיקים את פעולת המערבל לצורך כך) את הקמח ואבקת האפיה, מערבלים במהירות 2 (איטית) ותוך כדי מוסיפים את המים הקרים, מפסיקים את פעולת העירבול מיד לכשהבצק הופך אחיד - תהליך של כחצי דקה. הבצק מאוד רך ודביק בשלב הזה.
  • 3 מעבירים לניילון נצמד ומקררים מספר שעות עד לילה - עד שהבצק מתמצק.
  • 4 על משטח מקומח בקורנפלור מרדדים את הבצק, כשמעליו גליון ניילון (ראו רעיונות וטיפים בסוף המתכון), לעובי כ-½1 מ"מ, דואגים לקמח בעדינות גם את פני הבצק והמערוך למניעת הידבקות.
  • 5 מקמחים את הקורצן המתאים לעוגיות אלו (כמובן שאפשר להשתמש בקורצני עוגיות ויטראז` קלאסיות) וקורצים מספר שווה של עוגיות עם חורים ועוגיות שלמות. אם הבצק רך ונדבק, להכניס להקפאה לייצוב ואז לבצע את התהליך (ראו ראו רעיונות וטיפים).
  • 6 מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת נייר אפייה, מכניסים להקפאה של כ-15 דקות (שוב, עד שהן מתייצבות). מוציאים, מברישים בביצה טרופה ועל העוגיות עם החור מפזרים גם סוכר גס.
  • 7 אופים בתנור שחומם מראש (לחמם לפני שמוציאים את העוגיות מההקפאה) בחום בינוני-נמוך 165 מעלות משך 16 דקות. מוציאים, מצננים ומנתקים מהתבנית.
  • מרכיבים את העוגיות:
  • 1 מורחים כפית ריבה במרכז הצד התחתון של כל עוגיה שלמה (הבסיס עליו נאפתה העוגיה) תוך השארת השוליים נקיים. מניחים מעל כל יחידה כזו - עוגיה עם חורים ומהדקים בלחיצה קלה.
  • 2 מאחסנים בקופסא אטומה במקרר.
טיפ למתכון
1. השימוש בניילון: מאחר והבצק נוטה להתחמם ולהתרכך במהירות, רידודו כשמשטח ניילון מעליו (מפריד בין הבצק למערוך) מקל על העבודה ומשפר את התוצאה. 2. האפייה: ניתן לאפות במצב טורבו, אך חשוב שהתבנית עם העוגיות שבהן החור/ים תהיה העליונה כדי שהעוגיות לא תתפשטנה והצורה תישמר.

ציוד נדרש: מערבל מיקסר.

עוגיות חמאה קלאסיות, נימוחות בפה וקלות להכנה. עוגיות שקשה עד בלתי אפשרי להפסיק לאכול. סוד הקסם טמון בעיבוד הבצק כשהוא קר ועל כך יש להקפיד - מחיר 4 דקות ההכנה שלו. ההכנה מהירה ופשוטה, אך יש לקחת בחשבון את זמני קירור הבצק בין השלבים.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות תמי בן-דוד

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)96314
חלבונים (גרם)0.75 2.47
פחמימות (גרם)1341
מתוכן סוכרים (גרם)4.09 13.41
שומנים (גרם)4.16 13.65
מתוכם שומן רווי (גרם)2.44 8
כולסטרול (מ"ג)34.89 114.5
נתרן (מ"ג)66.99219.83
מים (גרם)5.7618.92
ויטמין A (מק"ג)38.11125.07
ויטמין B (מ"ג)0.130.43
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.0910.12
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.23
ויטמין D (מק"ג)0.050.18
ויטמין E (מ"ג)0.160.52
ויטמין K (מק"ג)0.321.06
סידן (מ"ג)4.1613.64
ברזל (מ"ג)0.090.3
מגנזיום (מ"ג)0.672.19
זרחן (מ"ג)11.2136.79
אבץ (מ"ג)0.060.21
אשלגן (מ"ג)8.3827.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.72
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.63
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.163.79
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.093.57

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 23.9% 4.3% 71.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה