דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטה פטריות לארוחת הערב

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 222 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הפסטה
  • פסטה ארוכה פטוצ`יני - אריזת ניילון (500 גרם)
    כל פסטה ארוכה שרוצים
  • הבצלים והפטריות
  • בצל סגול - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (375 גרם)
    קצוצים
  • שמן קנולה - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
    לטיגון
  • פטריות - 3 חבילות - סה"כ (630 גרם)
    3 סלסלות פטריות מכל הסוגים
  • שום - ראש
    שיניים מופרדות ומקולפות
  • מוסקט טחון - כפית (2.5 גרם)
  • יין לבן - 2/3 כוס - סה"כ (158 מ"ל)
    יבש
  • ציר בקר - כוס (240 מ"ל)
    או ציר עוף/ירקות או מים
  • תימין - 2 גבעולים - סה"כ (2 גרם)
    טרי
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - קורט
    גרוס
  • התוספות
  • בזיליקום - עלים מגבעול אחד (2 גרם)
    5 עלי בזיליקום קצוצים
  • בצל ירוק - 7 יחידות בינוניות - סה"כ (175 גרם)
    קצוצים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את הבצלים עד להזהבה קלה.
  • 2 מפרידים מהפטריות את הרגליים, אותן מרסקים היטב בעזרת בלנדר מוט, ואת יתר הפטריות קוצצים גס בסכין. כאשר הבצל זהוב מוסיפים את הפטריות הקצוצות (בלי "רסק הפטריות"), ומאדים בסיר סגור על אש נמוכה למשך כ- 10 דקות.
  • 3 מוסיפים את השום ואת הפטריות המרוסקות, עוברים לאש גבוהה ומטגנים כדקה תוך ערבוב. מנמיכים שוב את האש לחום בינוני, מוסיפים את המוסקט והיין, מערבבים ומצמצמים את היין.
  • 4 מוסיפים את הציר (או המים), מתבלים בתימין הטרי (מסירים אותו בהמשך), במלח ובפלפל השחור לפי הטעם ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה למשך כחצי שעה. מערבבים מדי פעם. בינתיים, מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • 5 מסירים את המכסה, מוציאים את ענפי התימין, מוסיפים את הבזיליקום והבצל הירוק ומבשלים עוד כ- 3 דקות. מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב ומגישים חם.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש בכל פסטה ארוכה פסטה ארוכה (פטוצ`יני, לינגוויני, פפארדלה, טליאטלה). ניתן להשתמש בפטריות מכל הסוגים (פורטובלו, יער, שמפיניון, אלמוג, שיטקי, שימג`י).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18182
חלבונים (גרם)5.42 2.45
פחמימות (גרם)2712
מתוכן סוכרים (גרם)4.22 1.91
שומנים (גרם)5.32 2.4
מתוכם שומן רווי (גרם)0.42 0.19
נתרן (מ"ג)403.38182.03
סיבים תזונתיים (גרם)2.91 1.31
מים (גרם)147.6766.64
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)9.774.41
ויטמין B (מ"ג)5.142.32
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.240.11
ויטמין B3 (מ"ג)3.191.44
ויטמין B5 (מ"ג)1.430.64
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.3410.53
ויטמין C (מ"ג)11.475.18
ויטמין D (מק"ג)0.330.15
ויטמין E (מ"ג)0.110.05
ויטמין K (מק"ג)866.12390.85
סידן (מ"ג)41.1918.59
ברזל (מ"ג)1.740.79
מגנזיום (מ"ג)21.419.66
זרחן (מ"ג)98.9144.63
אבץ (מ"ג)0.840.38
אשלגן (מ"ג)434.36196.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.2% 13.2% 13.5% 66.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה