מצרכים למתכון
9 מנות/יחידות, 169 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- בשרי, לא כשרכשרות
מעדן לאוהבי פירות הים
- 1 ממיסים את החמאה בסיר בינוני. ניתן להשתמש גם בחמאה אירית או צרפתית.
- 2 מטגנים מעט את קוביות תפוחי האדמה והבטטה עד להתחלת ריכוך. מוסיפים את הג`ינג`ר (חתוך למקלות בגודל גפרורים) לסיר ומטגנים עוד 3 דקות. בינתיים מתבלים בפלפל שחור גרוס גס ומעט מלח.
- 3 מוסיפים לסיר בצל, עגבניות ופלפל שאטה קצוץ, וממלאים במים.
- 4 מתבלים במיץ הליים הסחוט ובאבקת הדאשי, טועמים, ממליחים וטועמים שוב.
- 5 לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך מעט של הבטטות ותפוחי האדמה, אבל לא עד שיתפרקו (בהערכה גסה כ- 25-30 דקות).
- 6 מוסיפים את פירות הים ומבשלים עוד כ- 5-10 דקות. בסיום הבישול ולאחר כיבוי האש אם יש צורך מתקנים תיבול, אם אין צורך מוסיפים לסיר חצי פחית קרם קוקוס ובצלחת לקישוט כמה עלי כוסברה (או פטרוזיליה).
- 7 בתיאבון
טיפ למתכון
מי שאוהב חריף יותר יכול לשים את פלפל השאטה עם הגרעינים או אפילו להכפיל את כמותו.
הערך התזונתי לא כולל את פירות הים הקפואים ופלפל השאטה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.2% |
34.1% |
6.9% |
52.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב