דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חביתה טבעונית טעימה לארוחת הערב

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 104 גרם למנה\יחידה

  • קמח עדשים אדומות - 3/4 כוס - סה"כ (116 גרם)
  • מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
  • בצל - יחידה קטנה (63 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • פטרוזיליה - 2 גבעולים בינויים - סה"כ (20 גרם)
    רק עלים - קצוצים
  • בזיליקום - 2 עלים מגבעול אחד - סה"כ (4 גרם)
    קצוצים
  • כוסברה - 2 גבעולים - סה"כ (6 גרם)
    רק עלים - קצוצים
  • שמיר - 2 גבעולים - סה"כ (4 גרם)
    רק עלים - קצוצים
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קוצצים את עשבי התיבול (רק עלים). ניתן להשתמש בקוביות תיבול קפואות - אם כך, מפשירים אותן לפני השימוש.
  • 2 בקערה מערבבים את קמח העדשים האדומות עם המים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  • 3 מטגנים את הבצל בשמן במחבת עד להזהבה.
  • 4 בקערה מערבבים את כל החומרים, ויוצקים מעל הבצל המטוגן במחבת.
  • 5 מבשלים כ- 10 דקות על אש בינונית, עד שהצד התחתון מתמצק ומשחים.
  • 6 הופכים לצד השני ומחכים להשחמתו.
  • 7 הרי לכם חביתה טבעונית מושלמת - מגישים ואוכלים חם.
  • 8 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)150144
חלבונים (גרם)8.61 8.28
פחמימות (גרם)1010
מתוכן סוכרים (גרם)0.8 0.77
שומנים (גרם)4.99 4.8
מתוכם שומן רווי (גרם)0.71 0.69
נתרן (מ"ג)227.39218.64
סיבים תזונתיים (גרם)0.5 0.48
מים (גרם)66.3563.8
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)32.6231.37
ויטמין B (מ"ג)0.260.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.13
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.0912.58
ויטמין C (מ"ג)8.938.59
ויטמין E (מ"ג)0.090.08
ויטמין K (מק"ג)4,2354,072
סידן (מ"ג)17.2516.59
ברזל (מ"ג)0.510.49
מגנזיום (מ"ג)6.516.26
זרחן (מ"ג)10.5710.16
אבץ (מ"ג)0.120.11
אשלגן (מ"ג)73.6170.78
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 20.7% 35.7% 41.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.