דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חמין לשבת קל להכנה
חמין לשבת קל להכנה
חמין שכולם אוהבים עם קטניות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 324 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה.
  • 2 לסדר את קוביות הבשר (בשר בקר מס` 5 או 6) באמצע הסיר.
  • 3 מסביב לבשר להניח את הקטניות (מושרות למשך לילה שלם קודם לכן) אחת ליד השניה, החיטה, האורז, שיני השום ומסביב לסדר את תפוחי האדמה.
  • 4 לפזר מסביב את התבלינים לפי הטעם, למלא את הסיר במים (2 ס"מ מעל הכל) ולהביא לרתיחה.
  • 5 להנמיך את האש לנמוכה ולהמשיך לבשל כחצי שעה. להוסיף את הביצים הקשות ולהניח על פלטה או בתנור בחום של 100 מעלות ללילה שלם (במקרה הצורך אפשר להוסיף מים רותחים).
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: פלטה.

שימו לב כי יש להשרות את הקטניות למשך לילה לפני ההכנה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)653202
חלבונים (גרם)46.8 14.46
פחמימות (גרם)7824
מתוכן סוכרים (גרם)3.73 1.15
שומנים (גרם)17.67 5.46
מתוכם שומן רווי (גרם)4.31 1.33
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.270.08
כולסטרול (מ"ג)186.17 57.53
נתרן (מ"ג)283.6587.66
סיבים תזונתיים (גרם)12.59 3.89
מים (גרם)169.7252.45
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)51.6415.96
ויטמין B (מ"ג)10.973.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.350.11
ויטמין B2 (מ"ג)0.50.16
ויטמין B3 (מ"ג)6.732.08
ויטמין B5 (מ"ג)2.110.65
ויטמין B6 (מ"ג)1.070.33
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)188.358.19
ויטמין B12 (מק"ג)5.481.69
ויטמין C (מ"ג)8.852.73
ויטמין D (מק"ג)0.630.19
ויטמין E (מ"ג)0.740.23
ויטמין K (מק"ג)4.91.51
סידן (מ"ג)116.1135.88
ברזל (מ"ג)7.592.35
מגנזיום (מ"ג)101.1831.27
זרחן (מ"ג)432.03133.51
אבץ (מ"ג)7.082.19
אשלגן (מ"ג)1,440445.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.970.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.840.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.410.44
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.310.4

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.1% 11.4% 30.1% 50.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.