דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל בקר בתוספת במיה לצהריים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 290 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • פילה בקר - 1 ק"ג
    או פילה מדומה
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • רסק עגבניות - 2 כפות - סה"כ (86 גרם)
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
    לבישול הסופי
  • במיה - 2 כוסות - סה"כ (226 גרם)
    מופשרת
  • מים - סיר שלם
    לבישול הראשוני
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את פילה הבקר לקוביות בגודל הרצוי.
  • 2 להרתיח סיר עם מים, לשים את קוביות הבשר בפנים ולבשל כ- 7-10 דקות (פעולה זו נועדה על מנת "לנקות" את הבשר). לאחר הבישול להעביר למסננת.
  • 3 לקצוץ את הבצל ולטגן בשמן במחבת.
  • 4 להוסיף את קוביות הבשר למחבת לטגן עד שמשנה את צבעו.
  • 5 להוסיף את המלח, הפלפל השחור, רסק העגבניות והמים, ולהמשיך לבשל למשך כשעה.
  • 6 להוסיף את הבמיה המופשרת (ניתן להשתמש גם בבמיה טרייה אך זמן הבישול יהיה ארוך יותר), לערבב היטב ולהמשיך לבשל עוד כרבע שעה.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)387133
חלבונים (גרם)41.06 14.16
פחמימות (גרם)93
מתוכן סוכרים (גרם)2.95 1.02
שומנים (גרם)20.04 6.91
מתוכם שומן רווי (גרם)6.45 2.22
כולסטרול (מ"ג)120 41.38
נתרן (מ"ג)337.05116.23
סיבים תזונתיים (גרם)1.49 0.51
מים (גרם)208.9772.06
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)4.541.57
ויטמין B (מ"ג)3.681.27
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.08
ויטמין B3 (מ"ג)1.420.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.90.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.940.33
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)34.6211.94
ויטמין B12 (מק"ג)2.310.8
ויטמין C (מ"ג)10.143.5
ויטמין E (מ"ג)0.680.24
ויטמין K (מק"ג)16.245.6
סידן (מ"ג)65.8722.71
ברזל (מ"ג)2.740.95
מגנזיום (מ"ג)50.3417.36
זרחן (מ"ג)329.54113.63
אבץ (מ"ג)7.312.52
אשלגן (מ"ג)608.94209.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.640.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.480.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.522.25
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.962.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 28% 57.4% 12.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.