דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חביתת כרישה ובצל קלה להכנה

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 173 גרם למנה\יחידה

  • בצל - יחידה קטנה (63 גרם)
  • כרישה - 2 חופנים - סה"כ (34 גרם)
    2 גבעולי כרישה קצוצים
  • ביצה - 4 Large - סה"כ (216 גרם)
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    גרוס - לפי הטעם
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את הבצל לפרוסות.
  • 2 לחתוך את הכרישה לחתיכות בעובי של 2 ס"מ.
  • 3 לטגן על במחבת עם שמן הזית את הבצל והכרישה עד שיזהיבו.
  • 4 לטרוף את הביצים, לתבל במלח ופלפל שחור, לשפוך על הכרישה והבצל, לכסות, לטגן כ- 5-10 דקות, להפוך ולטגן גם את הצד השני.
  • 5 להגיש חם ובתיאבון חיוך

מומלץ להגיש בתוספת סלט סלק: לבשל 4 סלקים, לתבל במלח, פלפל שחור, חומץ, כמה טפטופים של שמן זית וכמה עלים של כוסברה. אם רוצים אפשר להוסיף בצל קצוץ דק. הערך התזונתי לא כולל את תוספת הסלק.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מרינה צ`אנורוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)356206
חלבונים (גרם)15.31 8.85
פחמימות (גרם)63
מתוכן סוכרים (גרם)2.75 1.59
שומנים (גרם)30.44 17.59
מתוכם שומן רווי (גרם)6.75 3.9
כולסטרול (מ"ג)493.56 285.29
נתרן (מ"ג)610.66352.98
סיבים תזונתיים (גרם)0.68 0.39
מים (גרם)117.8268.1
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)220.85127.66
ויטמין B (מ"ג)2.871.66
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.570.33
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.1
ויטמין B5 (מ"ג)1.731
ויטמין B6 (מ"ג)0.230.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)63.9136.94
ויטמין B12 (מק"ג)1.50.87
ויטמין C (מ"ג)2.41.39
ויטמין D (מק"ג)10.58
ויטמין E (מ"ג)1.410.82
ויטמין K (מק"ג)10.936.32
סידן (מ"ג)77.0844.56
ברזל (מ"ג)2.51.44
מגנזיום (מ"ג)20.3811.78
זרחן (מ"ג)238.99138.14
אבץ (מ"ג)1.380.8
אשלגן (מ"ג)229.07132.41
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.921.69
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.140.08
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.561.48
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.873.97
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)6.463.73

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 58.5% 29.4% 10.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.46 (1.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?