דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ריזוטו בטטה וכרישה
ריזוטו בטטה וכרישה
ריזוטו בטטה וכרישה
ריזוטו איטלקי עם בטטה וכרישה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 641 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להכנת הריזוטו יש להכין ציר ירקות שנשתמש בו לבישול במקום מי בישול רגילים (מוסיף טעם וריח): לבשל את ציר הירקות כחצי שעה ולהשאיר על אש קטנה כל זמן הכנת הריזוטו (אפשר להשתמש גם במים רתוחים במקום הציר).
  • 2 להמיס בסיר כבד את החמאה, להוסיף את הכרישה והבטטה, לאדות במשך כ- 5 דקות ולאחר מכן להוסיף את החלב. להמשיך לבשל כ- 10 דקות, להוסיף גם את המלח והפלפל השחור.
  • 3 להעביר 4 כפות מהתערובת לבלנדר ולטחון למחית חלקה. להחזיר לסיר ולהוסיף גם את אורז הריזוטו, לערבב כל הזמן, להוסיף עם מצקת את ציר הירקות (כל פעם מעט - כחצי מצקת כל פעם לפי הצורך - הריזוטו סופג את הנוזלים) ולערבב. סה"כ זמן הבישול תוך כדי בחישה מתמדת הינו למשך כ- 25-30 דקות. לקראת סוף הבישול להוסיף את היין הלבן.
  • 4 לאחר ההסרה מהאש להוסיף את גבינת הפרמזן, לערבב ולהגיש ריזוטו בטטה ורכישה טעים!
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי כולל את ציר הירקות עם הויטמינים והמינרלים של הירקות אך לא את הירקות עצמם. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. ארוחת ערב חמה ונהדרת שגם יכולה להתאים לצהריים.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)24738
חלבונים (גרם)5.71 0.89
פחמימות (גרם)427
מתוכן סוכרים (גרם)11.38 1.77
שומנים (גרם)6.24 0.97
מתוכם שומן רווי (גרם)3.54 0.55
כולסטרול (מ"ג)17.28 2.69
נתרן (מ"ג)833.04129.88
סיבים תזונתיים (גרם)5.55 0.86
מים (גרם)54084.19
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,210188.71
ויטמין B (מ"ג)2.790.44
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.20.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.930.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.360.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)36.275.65
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.01
ויטמין C (מ"ג)23.383.65
ויטמין E (מ"ג)1.720.27
ויטמין K (מק"ג)21.433.34
סידן (מ"ג)144.9422.6
ברזל (מ"ג)1.790.28
מגנזיום (מ"ג)50.327.85
זרחן (מ"ג)106.1616.55
אבץ (מ"ג)0.720.11
אשלגן (מ"ג)538.2383.92
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.290.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.250.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.4% 10.6% 9.7% 70.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה