דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 641 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ריזוטו בטטה וכרישה
ריזוטו איטלקי עם בטטה וכרישה
  • 1 להכנת הריזוטו יש להכין ציר ירקות שנשתמש בו לבישול במקום מי בישול רגילים (מוסיף טעם וריח): לבשל את ציר הירקות כחצי שעה ולהשאיר על אש קטנה כל זמן הכנת הריזוטו (אפשר להשתמש גם במים רתוחים במקום הציר).
  • 2 להמיס בסיר כבד את החמאה, להוסיף את הכרישה והבטטה, לאדות במשך כ- 5 דקות ולאחר מכן להוסיף את החלב. להמשיך לבשל כ- 10 דקות, להוסיף גם את המלח והפלפל השחור.
  • 3 להעביר 4 כפות מהתערובת לבלנדר ולטחון למחית חלקה. להחזיר לסיר ולהוסיף גם את אורז הריזוטו, לערבב כל הזמן, להוסיף עם מצקת את ציר הירקות (כל פעם מעט - כחצי מצקת כל פעם לפי הצורך - הריזוטו סופג את הנוזלים) ולערבב. סה"כ זמן הבישול תוך כדי בחישה מתמדת הינו למשך כ- 25-30 דקות. לקראת סוף הבישול להוסיף את היין הלבן.
  • 4 לאחר ההסרה מהאש להוסיף את גבינת הפרמזן, לערבב ולהגיש ריזוטו בטטה ורכישה טעים!
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי כולל את ציר הירקות עם הויטמינים והמינרלים של הירקות אך לא את הירקות עצמם. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. ארוחת ערב חמה ונהדרת שגם יכולה להתאים לצהריים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.4% 10.6% 9.7% 70.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב