דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי לימון טעים וקל להכנה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 67 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הקלתית:
  • 1 להמיס את החמאה.
  • 2 לרסק במעבד מזון את הפתיבר עם החמאה המומסת עד ליצירת תערובת מוצקה.
  • 3 לשטח את התערובת על תבנית הפאי בתחתית ובדפנות, ולהכניס למקרר למשך שעה.
  • קרם הלימון:
  • 1 לערבב את הקורנפלור עם 100 גרם אבקת סוכר בסיר קטן, להוסיף את מיץ הלימון והמים, ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2 להמשיך לערבב ולחמם על אש קטנה עד לקבלת תערובת סמיכה, להוריד מהאש ולהוסיף את החלמונים, החמאה וגרד הלימון.
  • 3 לקרר 10 דקות, למרוח את התערובת על הקלתית ולהכניס למקרר כשעתיים (אפשר לילה שלם).
  • 4 לחמם תנור לחום של 235 מעלות.
  • 5 להקציף את החלבונים עם 50 גרם אבקת סוכר לקצף יציב. ליצור עם מזלף עיגולים מעל הפאי עד לכיסוי.
  • 6 להכניס את פאי הלימון לתנור ל- 5 דקות והפאי מוכן.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי 26.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול וקירור.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מירי צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)209311
חלבונים (גרם)2.1 3.12
פחמימות (גרם)2435
מתוכן סוכרים (גרם)9.35 13.93
שומנים (גרם)11.9 17.73
מתוכם שומן רווי (גרם)6.65 9.91
כולסטרול (מ"ג)64.29 95.78
נתרן (מ"ג)52.277.76
סיבים תזונתיים (גרם)0.05 0.08
מים (גרם)26.5939.61
ויטמין A (מק"ג)12.8719.17
ויטמין B (מ"ג)0.210.31
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.978.9
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.11
ויטמין C (מ"ג)1.942.88
ויטמין D (מק"ג)0.180.27
ויטמין E (מ"ג)0.090.14
ויטמין K (מק"ג)0.020.04
סידן (מ"ג)6.089.05
ברזל (מ"ג)0.10.16
מגנזיום (מ"ג)1.291.92
זרחן (מ"ג)14.4421.51
אבץ (מ"ג)0.080.12
אשלגן (מ"ג)18.4127.43
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.40.6
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.360.54

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 31.7% 5.6% 62.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.47 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.