דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 429 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • אפונה - 3/4 כוס - סה"כ (96 גרם)
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
  • דלורית - 1/2 כוס קוביות - סה"כ (60 גרם)
    חתוכה
  • בטטה - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (157 גרם)
  • כרישה - גודל ממוצע (200 גרם)
    יחידה קטנה
  • שום - שן
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • סלרי - כרפס - גבעול (45 גרם)
    ענף סלרי
  • שמיר - 4 גבעולים - סה"כ (8 גרם)
  • מים - 1.75 ליטר
    כליטר וחצי עד 2 ליטר
  • בצל - יחידה קטנה (63 גרם)
    קצוץ
  • גזר - יחידה קטנה ללא קליפה (54 גרם)
    מגורד
  • שמן קנולה - כפית (5 מ"ל)
    לאידוי הבצל והגזר

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק אפונה חורפי
מרק אפונה חורפי וטעים
  • 1 להשרות את האפונה במים חמים כשעה עד שעתיים לפני הבישול (מקצר את זמן הבישול).
  • 2 להכניס לסיר עם מים את כל המצרכים מלבד השמן, הגזר המגורד והבצל הקצוץ.
  • 3 להביא לרתיחה, להעביר לאש נמוכה ולבשל כחצי שעה או עד שהירקות רכים.
  • 4 לרסק את המרק בבלנדר ידני לתערובת חלקה.
  • 5 במחבת קטנה לאדות את הבצל בכפית שמן למשך כדקה, להוסיף את הגזר המגורד ולאדות עוד כדקה.
  • 6 להוסיף את הבצל והגזר למרק, לבשל עוד כ- 2 דקות ולכבות. זה הזמן לתקן תיבול ולהוסיף במידת הצורך מלח ופלפל.
  • 7 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן השריית האפונה. שיטת ההכנה כוללת גם אידוי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.5% 3.3% 14.9% 63.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.06 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב