דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מיני פאי סולת ריקוטה בניחוח תפוז וקינמון
מיני פאי סולת ריקוטה בניחוח תפוז וקינמון
מיני פאי סולת ריקוטה בניחוח תפוז וקינמון
מיני פאי מיוחדים וטעימים

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 120 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לעבד את החמאה והסוכר, להוסיף את שאר החומרים ולהמשיך לעבד עד לקבלת לבצק אחיד.
  • 2 לרפד את הבצק הפריך בתבניות אפייה למאפינס (או תבנית פאי 22), ולהכניס למקרר לשעה לפחות.
  • 3 בסיר כבד לחמם את הסולת, הסוכר והחלב, לערבב במטרפה על האש עד שהתערובת מסמיכה למרקם של דייסה (למשך כ- 5 דקות).
  • 4 להסיר מהאש ולהוסיף את גרד התפוז, הקינמון ולאחר כמה דקות של קירור גם את החלבונים, גבינת הריקוטה וסוכר הוניל.
  • 5 למלא את תבניות המאפינס המרופדות בבצק הפריך, ולהכניס לאפייה של כחצי שעה בחום של 170 מעלות.
  • 6 טעים להגיש מעט חם בתוספת אבקת סוכר וקינמון.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבניות אפייה למאפינס או תבנית פאי 22.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)253210
חלבונים (גרם)6 5
פחמימות (גרם)3932
מתוכן סוכרים (גרם)20.91 17.42
שומנים (גרם)8.59 7.15
מתוכם שומן רווי (גרם)4.9 4.08
כולסטרול (מ"ג)55.28 46.03
נתרן (מ"ג)122.55102.05
סיבים תזונתיים (גרם)0.74 0.62
מים (גרם)7.115.92
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)11.739.77
ויטמין B (מ"ג)0.210.17
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.864.05
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.05
ויטמין C (מ"ג)1.050.87
ויטמין D (מק"ג)0.160.14
ויטמין E (מ"ג)0.110.09
ויטמין K (מק"ג)0.410.34
סידן (מ"ג)183.17152.54
ברזל (מ"ג)0.20.17
מגנזיום (מ"ג)1.651.38
זרחן (מ"ג)13.4611.21
אבץ (מ"ג)0.10.08
אשלגן (מ"ג)19.5216.25
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.360.3
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.330.27

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 15.9% 11.1% 71.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.