דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תפוחי אדמה ובצל אפויים שמשתלבים נהדר בכל ארוחה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 305 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוח אדמה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (700 גרם)
    מסוג דזירה - עם הקליפה
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מלח גס - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • תימין - כף-קצוץ (2 גרם)
    לפי הטעם
  • יין לבן - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שוטפים את תפוחי האדמה היטב ומייבשים. בינתיים מקלפים את הבצל.
  • 2 פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות של 1 ס"מ.
  • 3 פורסים את הבצלים לפרוסות דקות.
  • 4 מסדרים בתבנית עמוקה שכבה של תפוחי האדמה ומעליה מפזרים שמן זית, מלח גס ופלפל שחור.
  • 5 מפזרים מעל שכבת בצל ומעליה עוד שכבת תפוחי אדמה, שמן זית, מלח גס ופלפל שחור. מעל עוד שכבת בצל וחוזרים על הכל חלילה עד שממלאים את התבנית.
  • 6 מסיימים בשכבת תפוחי אדמה ומעל מפזרים עלי תימין לפי הטעם. שופכים מעל הכל את היין הלבן והמים.
  • 7 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות בתבנית מכוסה למשך שעה. מורידים את המכסה ואופים עוד רבע שעה. יוצא מאפה תפוחי אדמה מדהים כתוספת נהדרת לבשר, דגים או עוף.
  • 8 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מירי צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)25784
חלבונים (גרם)5.29 1.73
פחמימות (גרם)4415
מתוכן סוכרים (גרם)5.31 1.74
שומנים (גרם)4.96 1.63
מתוכם שומן רווי (גרם)0.78 0.26
נתרן (מ"ג)704.68231.04
סיבים תזונתיים (גרם)4.83 1.58
מים (גרם)242.3379.45
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2.960.97
ויטמין B (מ"ג)4.31.41
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.03
ויטמין B3 (מ"ג)2.610.86
ויטמין B5 (מ"ג)0.740.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.640.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)58.9119.32
ויטמין C (מ"ג)20.886.84
ויטמין E (מ"ג)0.080.03
ויטמין K (מק"ג)4.141.36
סידן (מ"ג)46.1715.14
ברזל (מ"ג)2.240.74
מגנזיום (מ"ג)60.2219.74
זרחן (מ"ג)150.5249.35
אבץ (מ"ג)0.810.27
אשלגן (מ"ג)1,066349.48
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.1% 8.3% 8.9% 74.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.