דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק עדשים כתומות טבעוני בקערת לחם
מרק עדשים כתומות טבעוני בקערת לחם
מרק טבעוני מעדשים כתומות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 1.28 ק"ג למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת קערות הלחם:
  • 1 מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר עם וו לישה ולשים כ- 10 דקות.
  • 2 מעבירים לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון/מגבת לחה ונותנים לתפוח כשעה וחצי.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים וכל חלק מכדררים לכדור.
  • 4 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים ל- 20 דקות לתנור כבוי שחומם ל- 50 מעלות.
  • 5 מחממים את התנור ל- 180 מעלות ואופים במשך 20-25 דקות.
  • הכנת המרק:
  • 1 בוררים את העדשים הכתומות ושוטפים היטב במים.
  • 2 קוצצים את הבצל ומטגנים ב- 2 כפות שמן זית עד להשחמה קלה.
  • 3 מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים כדקה על להבה בינונית, עד שהגזר מתרכך אך לא משחים.
  • 4 מוסיפים את העדשים וכ- 12 כוסות מים, ומביאים לרתיחה.
  • 5 מתבלים במלח ופלפל שחור, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה עד שהעדשים רכות ומתפוררות (אם לא רוצים שהמרק יהיה סמיך מדי, מוסיפים עוד מים רותחים).
  • 6 הגשה: חותכים את הכיפה של הלחם ומרוקנים חלק מהתוכן. מוזגים את מרק העדשים הכתומות החם לקערת הלחם ומגישים מיד.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בקערת הלחם גם למרק כתומים, מרק אפונה או כל מרק אחר שמתחשק.

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה וטיגון.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר באתר של מור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,07984
חלבונים (גרם)35.37 2.76
פחמימות (גרם)18014
מתוכן סוכרים (גרם)7.27 0.57
שומנים (גרם)19.32 1.51
מתוכם שומן רווי (גרם)2.58 0.2
נתרן (מ"ג)3,224251.25
סיבים תזונתיים (גרם)25.79 2.01
מים (גרם)1,00578.34
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)494.238.51
ויטמין B (מ"ג)3.960.31
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.01
ויטמין B3 (מ"ג)1.860.15
ויטמין B5 (מ"ג)1.020.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)248.5419.37
ויטמין C (מ"ג)7.460.58
ויטמין E (מ"ג)0.770.06
ויטמין K (מק"ג)10.920.85
סידן (מ"ג)93.917.32
ברזל (מ"ג)4.920.38
מגנזיום (מ"ג)80.376.26
זרחן (מ"ג)270.8821.11
אבץ (מ"ג)1.980.15
אשלגן (מ"ג)746.758.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.340.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.110.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.110.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 7.4% 13.6% 69.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.