דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 108 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף טנדורי
  • 1 בנוגע למצרכי תערובת התבלינים - לטחון את כל הנ"ל ביחד.
  • 2 לעשות חתך משני צידי השוקיים כמעט עד העצם.
  • 3 להניח את כל החלקים על מגש ולפזר מלמעלה 1/2 כפית מלח ומיץ מחצי לימון. לעסות את חלקי העוף בלימון ומלח. לעסות גם את הצד השני עם שארית המלח והלימון.
  • 4 לערבב קלות את הבצל, השום, הפלפל החריף ותערובת התבלינים.
  • 5 להבריש את חלקי העוף בצבע המאכל משני הצדדים. לפזר מלמעלה את תערובת התבלינים, להכניס לקערה ולערבב עד שכל חלקי העוף מכוסים היטב בתערובת, כולל בחיתוכי העוף.
  • 6 לכסות את הקערה בנייר אלומיניום ולהכניס למקרר למספר שעות עד לילה שלם.
  • 7 לחמם את התנור מראש לחום של 250 מעלות. להוציא את חלקי העוף מהקערה תוך ניעור שאריות התערובת ולהכניס לתבנית תנור במשטח ישר.
  • 8 לאפות במשך כ- 35-40 דקות או עד שמתרכך ולהגיש מעל אורז לבן. יאמי - מגרה את כל החושים.
  • 9 בתיאבון חיוך

במצרכים כתוב "חלקים אכילים בלבד" לשם חישוב הערך התזונתי - יש לעשות שימוש בשוקי עוף רגילים. אפשר לוותר על צבעי המאכל אך כדאי להוסיף מעט מי סלק מבושל. נותן אותה תוצאה ויותר בריא ל"זועקים" למיניהם. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 21.1% 65.2% 11.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב