דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קרואסון חמאה צרפתי
קרואסון חמאה צרפתי
קרואסון חמאה כמו בצרפת

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 129 גרם למנה\יחידה (משקל 90-105 גרם ליחידה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערת מיקסר מערבלים את הקמח, הסוכר והשמרים.
  • 2 תוך כדי ערבול מוסיפים פנימה את הנוזלים הקרים, מערבלים כ- 5 דקות על מהירות 1, מעבירים למהירות 2 ומערבלים 3 דקות נוספות.
  • 3 מוסיפים את המלח ומערבלים כ- 2 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי.
  • 4 מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון ומעבירים למקרר לשעתיים.
  • 5 מוציאים את הבצק מהמקרר, מוציאים את האוויר ומשטחים על מגש לריבוע בגודל 30X40. מניילנים ומעבירים למקפיא עד למחרת.
  • 6 בבוקר מוציאים את הבצק מהמקרר וממתינים כחצי שעה להפשרה חלקית (חשוב לעבוד עם בצק קר מאוד!). בינתיים מרככים את החמאה שתהיה אלסטית ומרדדים בין ניירות אפייה למלבן 20X30.
  • 7 מניחים את החמאה באמצע הבצק ועוטפים אותו משני צידיו. "צובטים" את הבצק עם האצבעות כך שכל החמאה נבלעת בתוכו.
  • 8 מרדדים את הבצק ופותחים על שולחן קר למלבן ארוך בעובי 2 ס"מ, מבצעים קיפול 3 ומחזירים למקפיא לחצי שעה. מוציאים, מרדדים ומבצעים קיפול 3 נוסף.
  • 9 מסובבים את הבצק 90 מעלות, מרדדים שוב ומבצעים קיפול 3 אחרון.
  • 10 מעבירים למקפיא לשעה.
  • 11 מוציאים ומרדדים את הבצק לאורכו כשרוחבו 28 ס"מ ועוביו 6 מ"מ, בעזרת סכין או רולר פיצה חותכים למשולשים שווי שוקיים שאורך בסיסם 9 ס"מ, בכל בסיס עושים חריצה קטנה באמצע ומגלגלים את הקרואסון מהבסיס לקודקוד.
  • 12 מניחים על מגש עם נייר אפייה ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים עם כיסוי ניילון.
  • 13 מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות למשך כ- 15 דקות.
  • 14 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדן אלקובי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)481374
חלבונים (גרם)7 5.43
פחמימות (גרם)4737
מתוכן סוכרים (גרם)5.41 4.2
שומנים (גרם)28.63 22.24
מתוכם שומן רווי (גרם)16.78 13.04
כולסטרול (מ"ג)84.25 65.44
נתרן (מ"ג)532.27413.42
מים (גרם)8.336.47
ויטמין B (מ"ג)2.321.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.19
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.11
ויטמין B3 (מ"ג)1.911.48
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.8316.96
ויטמין C (מ"ג)3.282.54
סידן (מ"ג)70.3854.67
ברזל (מ"ג)1.591.23
מגנזיום (מ"ג)0.10.08
זרחן (מ"ג)51.8540.28
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.220.17

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 34.7% 8.5% 56.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.53 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?