דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טורט אגוזים ופרג
טורט אגוזים ופרג
טורט אגוזים ופרג
עוגת טורט מושלמת עם אגוזים ופרג

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 64 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערית את הקמח, האגוזים והפרג.
  • 2 להפריד את הביצים.
  • 3 להקציף את החלבונים עם הסוכר.
  • 4 לערבב את החלמונים והשמן, ולהוסיף לקצף (לאט לאט - להוריד את מהירות המיקסר).
  • 5 להוסיף את תערובת הקמח עם האגוזים והפרג (גם כן בהדרגה).
  • 6 להעביר את תערובת העוגה אל תבנית 26 משומנת.
  • 7 לאפות בחום של 160-170 מעלות למשך כ- 45 דקות.
  • 8 לאחר שהעוגה הצטננה אפשר לפדר באבקת סוכר (לא חובה).
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שאוהב יותר מתוק יכול להוסיף עוד סוכר.

ציוד נדרש: תבנית 26 עגולה. אפשר לאפות בתבנית חד פעמית אבל מנייר (לא אלומיניום) - באפייה בתבניות אלומיניום החום לא חודר בצורה אחידה לתחתית ולדעתי זה גורע מאיכות העוגה.

לעוגה הזאת אני קוראת "עוגת שוקי" על שם שוקי שלי שאוהב את העוגה הזאת כל כך.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות טובה שינחה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)234363
חלבונים (גרם)5.24 8.15
פחמימות (גרם)2336
מתוכן סוכרים (גרם)14.96 23.24
שומנים (גרם)13.52 21
מתוכם שומן רווי (גרם)1.74 2.71
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.02
כולסטרול (מ"ג)94.86 147.36
נתרן (מ"ג)97.2150.99
סיבים תזונתיים (גרם)0.27 0.42
מים (גרם)19.4230.17
ויטמין A (מק"ג)40.863.38
ויטמין B (מ"ג)0.60.93
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.19
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.390.61
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.9918.62
ויטמין B12 (מק"ג)0.230.35
ויטמין D (מק"ג)0.520.81
ויטמין E (מ"ג)0.270.42
ויטמין K (מק"ג)0.080.12
סידן (מ"ג)38.559.8
ברזל (מ"ג)0.450.7
מגנזיום (מ"ג)3.064.75
זרחן (מ"ג)50.4978.43
אבץ (מ"ג)0.330.51
אשלגן (מ"ג)35.4955.13
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.490.76
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.62
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.931.45
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.871.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 32.1% 12.4% 54.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.