דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל ותותים
עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל ותותים
עוגת ביסקוויטים ותותים מושלמת

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 137 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנת קרם הוניל: מקציפים את השמנת המתוקה עם אינסטנט הפודינג והחלב לקצפת יציבה.
  • 2 חותכים את התותים לפרוסות יפות (התותים צריכים להספיק לבין השכבות וגם מלמעלה - נצטרך סלסלת תותים בינונית של כחצי ק"ג).
  • 3 מרכיבים את העוגה: מרטיבים את הביסקוויטים בחלב עם תמצית הוניל, ומסדרים בחפיפה בתבנית מרובעת. על הביסקוויטים מורחים חצי מכמות קרם הוניל.
  • 4 על הקרם מסדרים פרוסות תותים ושוב ביסקוויטים טבולים בחלב עם תמצית הוניל, עליהם שוב מורחים את כל יתרת הקרם.
  • 5 על שכבת הקרם האחרונה מסדרים עוד פרוסות תותים בצורה יפה, ומכניסים להקפאה לחצי שעה על מנת שהג`לי שנכין לא יתערבב עם הקרם.
  • 6 לאחר חצי שעה מכינים את הג`לי בטעם תות לפי הוראות היצרן. מערבבים היטב כדי שלא יהיו גושים ומקררים מעט - לא יותר מדי שהג`לי לא יתגבש מדי.
  • 7 שופכים את הג`לי המוכן על התותים בצורה אחידה, ומכניסים למקרר ל- 6 שעות לפחות לפני ההגשה (לדעתי למחרת העוגה אף יותר טעימה). מתקבלת עוגת ביסקוויטים ותותים מושלמת.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מרובעת.

שיטת ההכנה כוללת גם הקפאה. זמן ההכנה לא כולל את זמן השהיית העוגה במקרר ל- 6 שעות.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות רותם שמאע

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)258188
חלבונים (גרם)3.42 2.49
פחמימות (גרם)3324
מתוכן סוכרים (גרם)5.69 4.15
שומנים (גרם)12.96 9.44
מתוכם שומן רווי (גרם)7.52 5.48
כולסטרול (מ"ג)39.05 28.46
נתרן (מ"ג)237.81173.35
סיבים תזונתיים (גרם)2.19 1.59
מים (גרם)28.5920.84
ויטמין A (מק"ג)0.310.23
ויטמין B (מ"ג)0.20.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.120.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.55.47
ויטמין C (מ"ג)18.3813.39
ויטמין E (מ"ג)0.090.07
ויטמין K (מק"ג)0.690.5
סידן (מ"ג)92.0367.09
ברזל (מ"ג)0.130.09
מגנזיום (מ"ג)4.12.99
זרחן (מ"ג)7.525.48
אבץ (מ"ג)0.040.03
אשלגן (מ"ג)48.2835.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 25.2% 6.6% 64%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.