דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב נהדר של תפוזים ותותים

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 142 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנה העוגה:
  • 1 מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
  • 2 משמנים תבנית קוגלהוף 26 עם מעט שמן ומקמחים.
  • 3 מפרידים את הביצים.
  • 4 מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר למשך 5 דקות במהירות גבוהה.
  • 5 מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים שמן בהדרגה. מוסיפים גרידת תפוז ומיץ תפוזים.
  • 6 בקערה אחרת להקציף את החלבונים עם 3 כפות סוכר עד לקצף יציב.
  • 7 מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת החלמונים בפעמיים.
  • 8 מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת בפעמיים גם כן.
  • 9 מכניסים את התערובת לתוך התבנית ואופים במשך 50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • 10 מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים לחלוטין.
  • הכנת הקרם:
  • 1 מערבבים את כל החומרים עד לקבלת קרם חלק (מלבד גרידת התפוז).
  • 2 מוסיפים מעט גרידת תפוז ומערבבים.
  • הרכבת העוגה:
  • 1 שוטפים את התותים וחותכים אותם לפרוסות דקות לאורך.
  • 2 לאחר שהעוגה התקררה לגמרי חותכים עם סכין גדולה את העוגה לרוחב בשני מקומות כך שהעוגה תהיה מחולקת ל- 3 חלקים.
  • 3 בזהירות מורחים את קרם התפוז בין שכבות העוגה ומוסיפים התותים מעל.
  • 4 מרכיבים מחדש את העוגה.
  • 5 מעל העוגה ניתן להוסיף קרם תפוז ותותים שלמים חתוכים לרוחב לקישוט.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קוגלהוף 26.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מירי צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)386272
חלבונים (גרם)6.18 4.37
פחמימות (גרם)4029
מתוכן סוכרים (גרם)16 11.3
שומנים (גרם)22.27 15.73
מתוכם שומן רווי (גרם)5.18 3.66
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)96.86 68.42
נתרן (מ"ג)254.36179.68
סיבים תזונתיים (גרם)0.41 0.29
מים (גרם)56.5339.93
ויטמין A (מק"ג)34.8424.61
ויטמין B (מ"ג)2.511.78
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.16
ויטמין B3 (מ"ג)1.581.12
ויטמין B5 (מ"ג)0.370.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.190.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.0510.63
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.13
ויטמין C (מ"ג)14.210.03
ויטמין D (מק"ג)0.440.31
ויטמין E (מ"ג)0.280.19
ויטמין K (מק"ג)0.410.29
סידן (מ"ג)15.6911.08
ברזל (מ"ג)0.470.33
מגנזיום (מ"ג)5.563.93
זרחן (מ"ג)47.133.27
אבץ (מ"ג)0.30.21
אשלגן (מ"ג)66.7947.18
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.430.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.340.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.780.55
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.730.52

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 32.2% 8.9% 58.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה