דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק ירקות ואטריות אורז

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 311 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

  • תפוח אדמה - 2 יחידות גדולות - סה"כ (646 גרם)
    קלופים
  • גזר - 2 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (476 גרם)
    קלופים
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קלוף
  • קישוא זוקיני - יחידה בינונית (218 גרם)
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
    ענפי סלרי שלמים
  • פטרוזיליה - 2 גבעולים בינויים - סה"כ (20 גרם)
    ענפי פטרוזיליה שלמים
  • שמיר - 2 גבעולים - סה"כ (4 גרם)
    ענפי שמיר קצוצים
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח ים - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מקלוני אורז - אריזת ניילון (400 גרם)
    גזורים במספריים לשליש מאורכם
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ואת הגזר והזוקיני לחתיכות גדולות.
  • 2 מרתיחים 3 ליטר מים בסיר, ושמים בהם את כל הירקות, הסלרי והפטרוזיליה.
  • 3 מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה במכסה סגור.
  • 4 מוסיפים את התבלינים והשמיר, וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
  • 5 שולפים מסיר המרק את ענפי הפטרוזיליה והסלרי.
  • 6 מבשלים בסיר נפרד את אטריות האורז ע"פ הוראות היצרן.
  • 7 יוצקים מהמרק לצלחת הגשה ומוסיפים חופן ממקלוני האורז המבושלים.
  • 8 אוכלים חם.
  • 9 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)340109
חלבונים (גרם)7.23 2.32
פחמימות (גרם)7725
מתוכן סוכרים (גרם)5.64 1.81
שומנים (גרם)0.5 0.16
מתוכם שומן רווי (גרם)0.1 0.03
נתרן (מ"ג)174.7656.12
סיבים תזונתיים (גרם)5.06 1.62
מים (גרם)217.1969.74
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)604.73194.18
ויטמין B (מ"ג)3.651.17
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B3 (מ"ג)2.040.66
ויטמין B5 (מ"ג)0.830.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.470.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)39.0612.54
ויטמין C (מ"ג)27.428.8
ויטמין E (מ"ג)0.790.25
ויטמין K (מק"ג)63.3420.34
סידן (מ"ג)55.6117.86
ברזל (מ"ג)1.240.4
מגנזיום (מ"ג)44.3614.25
זרחן (מ"ג)108.2334.75
אבץ (מ"ג)0.80.26
אשלגן (מ"ג)743.77238.83
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 0.5% 8% 85.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.