לחם אורז טעים לטבעוניים ולצליאקים
מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 20 גרם למנה\יחידה (תלוי לכמה פרוסות תרצו לחלק (סה"כ כיכר לחם אחת))
אופן הכנת המתכון
אחר סוג המנה
מתחיל דרגת קושי
מעל שעה זמן הכנה
פרווה, כשר כשרות
1 משרים את האורז המלא במים למשך לילה.2 למחרת מסננים את מי ההשריה של האורז, שוטפים אותו מעט במסננת ומערבלים במעבד מזון ביחד עם 1/3 כוס המים (או עד לכיסוי של האורז במים) והמלח.3 שופכים את התערובת לתבנית אפייה (אינגליש קייק).4 אופים בחום של 180-210 מעלות למשך כ- 50-70 דקות, עד להזהבה ולקבלת מרקם יציב.5 נותנים ללחם האורז להתקרר לפחות חצי שעה. אם רוצים לקבל מרקם קריספי, ניתן לחמם פרוסות של הלחם בטוסטר/סיר גריל.6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן להגיש עם טופו.
ציוד נדרש: תבנית פיירקס של אינגליש קייק.
ייתכן שהסימון התזונתי אינו מדויק מכיוון שנתוני מוצר האורז המלא העגול הינם ל- 100 גרם לאחר בישול. הסימון התזונתי לא כולל את ממרח הפלפלים והטופו בתמונה. ניתן להגיש עם ממרח פלפל קלוי: חצי פלפל אדום וחצי פלפל כתום קלויים עם שן שום קלויה, מעט מלח ופלפל מעורבלים.
עוד הצעות למתכונים
המתכון באדיבות נעמי לוין
מתכונים חלופיים
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים
שומנים
חלבונים
פחמימות
7.6%
1.5%
8.7%
82.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד .
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.